Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 -

Οικ.Πατρ.Βαρθολομαίος: H προστασία του περιβάλλοντος απαιτεί οικουμενικές προσπάθειες-Νέα αναφορά στον «αδελφό» Φραγκίσκο



Με μια νέα αναφορά στον «αδελφό» του Πάπα Φραγκίσκο συνόδευσε το μήνυμά του στη Διεθνή Διάσκεψη για το κλίμα ο "πράσινος" Πατριάρχης Βαρθολομαίος. 

 

 "Δεν είναι πολύ αργά για να δράσουμε, αλλά δεν έχουμε την πολυτέλεια να αναβάλουμε για αύριο αυτό που μπορούμε να κάνουμε σήμερα" ανέφερε μεταξύ άλλων στο εν λόγω μήνυμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κάνοντας έκκληση προς τους πολιτικούς και τους εμπειρογνώμονες από όλο τον κόσμο που συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι για τη Διεθνές Διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή.

Σημειώνεται πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης επρόκειτο ο ίδιος να λάβει μέρος σε μια οικουμενική προσευχή στον καθεδρικό ναό της Νοτρ Νταμ, μαζί με εκπροσώπους άλλων θρησκειών, αλλά αναγκάστηκε να ακυρώσει το ταξίδι για λόγους ασφαλείας. Ως εκ τούτου, το μήνυμα του Πατριάρχη ανέγνωσε ο  Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ.

"Ο Οικουμενικός Πατριάρχης",αναφέρεται στο μήνυμα "δεν κουράζεται να επαναλαμβάνει, μαζί με άλλες χριστιανικές εκκλησίες, ιδίως με τον αδελφό μας Πάπα Φραγκίσκο ότι η προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να είναι κοινό οικουμενικό έργο. Μια προσευχή, απευθύνουμε τώρα στον Κύριο ότι οι ηγέτες του κόσμου θα προσπαθήσουν να καταλήξουν σε συμφωνία, η οποία θα συμβάλει στον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής".

Στο μήνυμά του ο Οικ.Πατριάρχης Βαρθολομαίος αναφέρει ακόμη ότι "οικολογική πνευματικότητα πρέπει να είναι μια πνευματική μετατροπή. Η ιδέα είναι να «αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο ζωής μας και να μειώσουμε τα βήματα που οδηγούν στη ρύπανση και στις επιπτώσεις στην αλλαγή του κλίματος"

"Η Δημιουργία" - γράφει ο πατριάρχης - "είναι ένα δώρο που λάβαμε και είμαστε υποχρεωμένοι να λογοδοτήσουμε γι 'αυτό, όχι μόνο στις μελλοντικές γενιές, αλλά και στο Θεό."