Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024 -

Η Ουρανούπολη υποδέχθηκε το Ιερό Λείψανο του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστή (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)



Τη μεγάλη ευλογία να υποδέχεται για πρώτη φορά τα χαριτόβρυτα ιερά λείψανα του Αγίου Ιωσήφ του Ησυχαστή, έχει η Ουρανούπολη καθώς  σήμερα πραγματοποιήθηκε η πανηγυρική υποδοχή τους εκ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους στην ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

  • Ουρανούπολη Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr

Τα ιερά λείψανα εξήλθαν του Αγίου Όρους, για πρώτη φορά μετά την Αγιοκατάταξη του Αγίου, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου όπου και μεταφέρθηκαν προς προσκύνηση του λαού του Θεού στην ενορία του Αγίου Δημητρίου ομωνύμου Δήμου Αττικής. Μετά την Αττική γη και ο λαός της Ουρανούπολης έχει την μεγάλη ευλογία να προσκυνήσει τα ιερά λείψανα του Αγίου.

Η πανηγυρική υποδοχή των ιερών λειψάνων πραγματοποιήθηκε στον πύργο της Ουρανούπολης από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου, με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου και πλήθους πιστών που προσήλθαν ευλαβικά για να προσκυνήσουν το ιερό λείψανο και να λάβουν τη χάρη του Αγίου της Εκκλησίας μας.

Ο Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής γεννημένος στην Πάρο στα τέλη του 19ου αιώνα (1897), ακολούθησε την οδό της μοναχικής ζωής και με τη βιοτή του συνέβαλε καθοριστικά στην αναζωπύρωση του ησυχαστικού πνεύματος, καθώς και στην αναβίωση του μοναστικού ιδεώδους και τυπικού στο περιβόλι της Παναγίας. Εκοιμήθη οσιακά στις 15/28 Αυγούστου του 1959. Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου με απόφασή της στις 9 Μαρτίου 2020 τον ανέγραψε στις Αγιολογικές Δέλτους της Εκκλησίας μας.

 

Πηγή κειμένου: 

Orthodoxianews agency