Τετάρτη 08 Μαΐου 2024 -

Η εορτή της Αγίας Ζώνης στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ)



Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου πανηγυρίζει σήμερα την εορτή της καταθέσεως της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου (π.ε.), η οποία φυλάσσεται ως πολύτιμο Θεομητορικό κειμήλιο από αιώνων στην Μονή.

Στο πλαίσιο των πανηγυρικών εορτασμών, το απόγευμα της προπαραμονής της εορτής πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κου Παύλου, ο οποίος και προεξάρχει της Πανηγύρεως.

Ο Σεβασμιώτατος έγινε δεκτός στην είσοδο της Μονής από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ και την πέριξ αυτού Αδελφότητα.

Την παραμονή της εορτής προ του μικρού Εσπερινού η Αγία Ζώνη εξήλθε από το Ιερό Βήμα για την πανηγυρική αγρυπνία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλο, παρουσία του Καθηγουμένου Γέροντος Εφραίμ, ιερέων, ιερομονάχων και διακόνων. Η Αγία Ζώνη τοποθετήθηκε στο κέντρο του Καθολικού προς προσκύνηση και αγιασμό των πατέρων και των πιστών που προσήλθαν στην Μονή για την πανήγυρη. Στη συνέχεια τελέστηκε ο μικρός Εσπερινός και ακολούθησε η Τράπεζα.

Διαβάστε περισσότερα στο orthodoxianewsagency.gr