
Εντείνονται οι φωνές των Ιεραρχών για το ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με τη μετάδοση του κορωνοϊού από τη Θεία Μετάληψη. Στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της περασμένης Πέμπτης, τονίστηκε πως το συγκεκριμένο ζήτημα για την Εκκλησία είναι αδιαπραγμάτευτο, αλλά οι τοποθετήσεις ορισμένων επιστημονικών κύκλων το τελευταίο διάστημα πυροδοτούν νέο κύμα συζητήσεων.
Είναι γεγονός ότι μόνο με τις αντιδράσεις των Ιεραρχών θα πάρει το μήνυμα η Κυβέρνηση ότι πρέπει να βάλει ένα στοπ σε συμβούλους και υπουργούς που μιλούν για τη Θεία Κοινωνία σα να είναι ένα απλό έθιμο.
Σημαντικό γεγονός για της αντιδράσεις αυτές αποτέλεσε και η χθεσινή τοποθέτηση του Ηλία Μόσιαλου, καθηγητή Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics και σύµβουλος της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο οποίος ζητά αποφυγή της Θείας Κοινωνίας με τη σημερινή μορφή μέχρι να έχουμε εμβόλιο (Το είπε σε συνέντευξή του στο Έθνος).
«Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν σχολιάζει θέματα πίστεως»
Σήμερα πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας, ρωτήθηκε για τη θέση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για το αδιαπραγμάτευτο του θέματος της Θείας Κοινωνίας, να απαντήσει πως «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν σχολιάζει θέματα πίστεως. Εμείς προχωρούμε σε σταδιακά βήματα απελευθέρωσης όλης της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας και φυσικά στα θέματα που σχετίζονται με τις θρησκείες. Όχι μόνο για την επικρατούσα θρησκεία αλλά για όλες», ανέφερε.
Δείτε περισσότερα στο orthodoxianewsagency.gr