Κυριακή 28 Απριλίου 2024 -

Θεία Κοινωνία



Ο Μητροπολίτης Μάνης εξηγεί γιατί δεν μπορεί να ασκηθεί ποινική δίωξη για μετάδοση Θείας Κοινωνίας

Στο ερώτημα για το αν δύναται να ασκηθεί ποινική δίωξη για μετάδοση της Θείας Κοινωνίας σε επίκαιρο άρθρο του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος σε μία εποχή κατά την οποία το κορυφαίο μυστήριο για την Εκκλησία μας βρέθηκε στο στόχαστρο επιτήδειων.



ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ: Η ηχηρή απάντηση του Αγίου Νικολάου του Πλανά

Το περιστατικό που ακολουθεί από τη ζωή του Αγίου Νικολάου Πλανά, όπως το αναδεικνύει σε επίκαιρη ανάρτησή του ο Αρχιμ. π. Τιμόθεος Ηλιάκης της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, δίνει ηχηρή απάντηση σε όσους σήμερα, με αφορμή τον κορωνοϊό, θεωρούν ότι διά της Θείας Κοινωνίας μπορεί οι κοινωνούντες πιστοί να κολλήσουν ιούς, μικρόβια και ασθένειες



N. Χαρδαλιάς για την Θεία Κοινωνία: «Είμαστε όλοι Χριστιανοί αλλά δεν κάνουμε επίδειξη της πίστης μας»

Σε ερώτηση που τέθηκε στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά κατά την ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας σχετικά με την απόφαση του κ. Κουμουτσάκου να λάβει τη Θεία Κοινωνία κατά τον Εκκλησιασμό του ο υφυπουργός ανέφερε: «Θα σας μιλήσω από καρδιάς. ‘Ολοι Χριστιανοί είμαστε, απλά κάποιοι έχουμε επιλέξει να μην κάνουμε επίδειξη της πίστης μας.



Ανοίγει και πάλι ο «πόλεμος» εναντίον της Θείας Κοινωνίας – Τι απαντά η κυβέρνηση

Ανοίγει εκ νέου ο «πόλεμος» εναντίον της Θείας Κοινωνίας, καθώς αυξάνουν τα κρούσματα της πανδημίας. Η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της Στέλιου Πέτσα, ξεκαθαρίζει το θέμα, διευκρινίζοντας ότι το ζήτημα δεν έχει τεθεί από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων.



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Μητροπολίτη Ύδρας κ. Εφραίμ: Να καλλιεργούμε τη σκέψη μας, με τη θύμηση των παθών του Χριστού και τη ζωή των Αγίων για να αγιασθούμε

Πρέπει να μελετάμε και να φέρνουμε μέσα μας τα πάθη του Χριστού και τη ζωή και τα μαρτύρια των Αγίων λέει ο Μητροπολίτης Ύδρας στο Διεθνές πρακτορείο Ορθοδοξία αναφερόμενος και στη ζωή του Αγίου Νεκταρίου που έκανε υπακοή στην Εκκλησία ενώ τόνισε: “Βλέποντας το μαρτύριο του Αγίου δε μπορείς να μην συγκλονισθείς.”



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Μητροπολίτη Ύδρας κ. Εφραίμ: Να καλλιεργούμε τη σκέψη μας, με τη θύμηση των παθών του Χριστού και τη ζωή των Αγίων για να αγιασθούμε

Πρέπει να μελετάμε και να φέρνουμε μέσα μας τα πάθη του Χριστού και τη ζωή και τα μαρτύρια των Αγίων λέει ο Μητροπολίτης Αιγίνης στο Διεθνές πρακτορείο Ορθοδοξία αναφερόμενος και στη ζωή του Αγίου Νεκταρίου που έκανε υπακοή στην Εκκλησία ενώ τόνισε: “Βλέποντας το μαρτύριο του Αγίου δε μπορείς να μην συγκλονισθείς.”