Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τα πιο ακραία μυστικά ομορφιάς των αστέρων του Χόλιγουντ



Μυστικά ομορφιάς που θα σας κάνουν να ανατριχιάσετε...

Δεν είναι σύγχρονο φαινόμενο το να καταφεύγουν οι γυναίκες -κυρίως- σε ακραίες συνταγές ομορφιάς, προκειμένου να διατηρήσουν για πολλά χρόνια τη νεανική όψη και την ομορφιά τους. Όσο για τον γυναικείο πληθυσμό που κυριαρχούσε στη βιομηχανία του θεάματος, αυτού του είδους η πίεση για «αιώνια» φρεσκάδα και λάμψη, επίσης δεν είναι καινούρια.

Ωστόσο, πριν από περίπου μισό αιώνα η πλαστική χειρουργική ήταν άγνωστη έννοια και τα μέτρα τα οποία καλούνταν να πάρουν οι λαμπερές σταρ της εποχής ήταν όντως ακραία, κάποτε επώδυνα και με κάποτε δραματικές -για την υγεία των πρωταγωνιστριών- συνέπειες.   

Για παράδειγμα η θρυλική Τζόαν Κρόφορντ έμεινε στην ιστορία για τουλάχιστον δύο δύσκολα και επώδυνα τρικ ομορφιάς: το ένα αφορούσε τα δόντια της και το άλλο τα μάτια της βραβευμένης με όσκαρ ηθοποιού. Σύμφωνα με αρκετές από τις επίσημες βιογραφίες του θρύλου του Χόλιγουντ, ήδη από την πρώτη της νιότη η Κρόφορντ δεν έλεγε να αρκεστεί στο όμορφο πρόσωπο με το οποίο την είχε προικίσει η φύση και προσπαθούσε να τονίσει ακόμη περισσότερο τα έντονα ζυγωματικά και τις γωνίες του προσώπου της. Καθώς τότε η φωτοσκίαση ήταν μόνο τεχνική της ζωγραφικής και όχι του μακιγιάζ, η Κρόφορντ είχε προχωρήσει στην αφαίρεση αρκετών πίσω δοντιών. Αν και αρκετοί οδοντίατροι την είχαν συμβουλεύσει ότι επρόκειτο για έναν πολύ λάθος τρόπο να τονίσει τα ήδη έντονα χαρακτηριστικά της, η Κρόφορντ συνέχισε, με αποτέλεσμα σε μεγαλύτερη ηλικία να υποφέρει από διάφορες μολύνσεις, στοματίτιδες και προβληματική στήριξη της οδοντοστοιχίας της, καθώς είχαν αφαιρεθεί αρκετά δόντια.   

Δεν ήταν, ωστόσο, αυτό το μοναδικό ακραίο τρικ ομορφιάς στο οποίο είχε καταφύγει. Η ηθοποιός συνήθιζε αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα να βάζει στα μάτια της σταγόνες βορικού οξέος, προκειμένου να τα διατηρεί πάντα λαμπερά και φωτεινά. Απλώς ας σημειωθεί ότι το βορικό οξύ είναι ένα ασθενές οξύ που χρησιμοποιείται ως βάση υγρών για την αφαίρεση λεκέδων, ως συστατικό εντομοκτόνων, αλλά και ως αντισηπτικό. Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε την Κρόφορντ από το να το θεωρεί ιδανικό για τη ρουτίνα ομορφιάς της...    Η Μέριλιν Μονρό ήταν τόσο εμμονική με το αποτέλεσμα που μόνο για να βάψει τα χείλη της μπορεί να χρειαζόταν περισσότερο από μία ώρα.   

Λίγο πιο ήπια, αλλά όχι λιγότερο ακραία, η Μέριλιν Μονρό είχε επίσης μερικά επώδυνα μυστικά για να συντηρεί τον μύθο της ως σύμβολο του σεξ. Η ηθοποιός δεν δίσταζε να κοιμάται με εξαιρετικά σφιχτά κουμπωμένα σουτιέν, προκειμένου το στήθος της να μη χάσει τη σφριγηλότητα του, ενώ κάθε φορά που ήταν να φορέσει κάποια εφαρμοστή μπλούζα ή φόρεμα (σχεδόν πάντα, δηλαδή και σε κάθε τη δημόσια εμφάνιση ή φωτογράφιση), η Μονρό συνήθιζε να τοποθετεί μικρές πέτρες στη θέση που βρίσκονταν οι θηλές του στήθους, μέσα από το σουτιέν. Αυτή η συνήθεια, αν και οδυνηρή, εξασφάλιζε στην ηθοποιό ιδανικές -σέξι- φωτογραφίσεις με στήθος που έμοιαζε μόνιμα ερεθισμένο.   

Η άλλη -ακραία- συνήθεια ομορφιάς της, ήταν ότι προκειμένου να πετύχει την τέλεια -κατά την ίδια- απόχρωση στα χείλη, χρησιμοποιούσε έναν συνδυασμό από πέντε κραγιόν διαφορετικών αποχρώσεων. Ήταν τόσο εμμονική με το αποτέλεσμα που μόνο για να βάψει τα χείλη της μπορεί να χρειαζόταν περισσότερο από μία ώρα, κάτι που φυσικά εξόργιζε τόσο τους εκάστοτε συντρόφους και φίλους της, όσο και τους συνεργάτες και συναδέλφους της στα γυρίσματα των διάσημων ταινιών στις οποίες πρωταγωνίστησε.  

Χρόνια πριν ανακαλυφθεί το botox, μια άλλη μεγάλη σταρ του παλιού Χόλιγουντ, η Γκλόρια Γκράχαμ, είχε να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό πρόβλημα με το άνω χείλος της, ήδη από τη νεαρή ηλικία των 24 ετών. Η ηθοποιός μετά από μία σειρά αποτυχημένων επεμβάσεων διαπίστωσε με τρόμο ότι το άνω χείλος της είχε παραλύσει και μετά από λίγο καιρό ατονίας των μυών στη συγκεκριμένη περιοχή, είχε αρχίσει να κρεμάει. Υπό τον τρόμο ότι εξαιτίας αυτού θα έχανε πρωταγωνιστικούς ρόλους, η Γκράχαμ γέμιζε το εσωτερικό του άνω χείλους της με πολύ βαμβάκι. Με αυτόν τρόπο επιτύγχανε και το σημερινό -πολύ της μόδας- εφέ των «φουσκωτών» χειλιών, μόνο που η μέθοδος που χρησιμοποιούσε αποδείχθηκε και αναποτελεσματική και επικίνδυνη. 

Ακριβώς, επειδή το βαμβάκι με το σάλιο μαλάκωνε μέσα στο στόμα της ηθοποιού, αναγκαζόταν κάθε λίγο να επισκέπτεται το μπάνιο για να κάνει αλλαγές στα αυτοσχέδια επιθέματα που χρησιμοποιούσε. Και μετά ήταν η δυσοσμία και οι απανωτές μολύνσεις στη στοματική κοιλότητα που καθιστούσαν εξαιρετικά δύσκολη τη συνεργασία μαζί της και πολύ περισσότερο τα γυρίσματα που απαιτούσαν κοντινά πλάνα και σκηνές στις οποίες έπρεπε να βρεθεί πολύ κοντά με τους συνεργάτες της.    Σύμφωνα μάλιστα με τον συγγραφέα και ιστορικό του κινηματογράφου, Vincent Curcio, ο οποίος και έγραψε ένα βιβλίο για τη ζωή και την καλλιτεχνική διαδρομή της Γκράχαμ, οι περισσότεροι συνάδελφοι της παραπονούνταν για τη συνήθεια της να αφήσει τα γυρίσματα στη μέση, προκειμένου να τρέξει στο μπάνιο, να αντικαταστήσει το βαμβάκι και να φρεσκάρει το κραγιόν της.  

Κι αν όλα είναι γνωστά για τη Μάρλεν Ντίτριχ, ανδρόγυνο σύμβολο του σεξ από μία εποχή που ακόμη και να υπαινιχθεί κανείς κάτι τέτοιο ήταν ταμπού, το λιγότερο γνωστό ήταν ότι η σταρ υπέφερε στη θέα της εικόνας της με τα λιγοστά, αδύναμα μαλλιά της. Η ηθοποιός δεν διέθετε ποτέ πλούσια κόμη και οι αναρίθμητες περούκες ήταν το μυστικό όπλο ομορφιάς της, για να συμπληρώνει κρυφά την ημιτελή τελειότητα της εικόνας της. Είχε μάλιστα φτάσει στο σημείο να πληρώνει υπέρογκα ποσά στον Max Factor –της μετέπειτα γνωστής αυτοκρατορίας καλλυντικών– προκειμένου να χτενίζει τις περούκες της, ραίνοντας τις με καθαρή χρυσόσκονη. Κάθε βούρτσισμα με χρυσόσκονη χρεωνόταν με περίπου 60 δολάρια, ποσό εξωφρενικό για εκείνη την εποχή, που όμως εξασφάλιζε έξτρα λάμψη στα μαλλιά της ηθοποιού. 

Όσο για το αιώνιο σύμβολο κομψότητας και κλασικής ομορφιάς, το διαχρονικό fashion icon που άκουγε στο όνομα Όντρεϊ Χέμπορν, η διάσημη ηθοποιός είχε μανία με το πρόσωπο και κυρίως τα μάτια και τις βλεφαρίδες της. Ακόμη και σε προχωρημένη πια ηλικία και σύμφωνα με τον γιο της Σον, η μητέρα του είχε εμμονή με το ξεχώρισμα των χαρακτηριστικών βλεφαρίδων της. Ακόμη κι αν δεν έκανε ολοκληρωμένο μακιγιάζ, κάθε φορά που ήταν να βγει από το σπίτι, φρόντιζε να ξεχωρίζει μία προς μία τις βλεφαρίδες της με παραμάνα (!) και μετά να της βάφει σχολαστικά, πάλι μία προς μία με μάσκαρα.  

Η Χέπμπορν από τα πρώτα βήματα της στον κόσμο της διασημότητας εμπιστευόταν το πρόσωπο της σε έναν και μοναδικό make up artist, τον Alberto de Rossi, τον οποίο, σύμφωνα και με τη βιογραφία που έγραψε ο γιος της, δεν αντικατέστησε ποτέ, με κανέναν άλλον, ούτε όταν εκείνος πέθανε... 

Πηγή κειμένου: 

lifo.gr