Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Προστάτεψε το χρώμα των μαλλιών το καλοκαίρι



Είναι κοινώς αποδεκτό ότι η περιποίηση των μαλλιών μας το καλοκαίρι, αν θέλουμε αυτά να είναι λαμπερά και υγιή και κυρίως στο χρώμα που έχουμε επιλέξει να είναι, απαιτεί από εμάς λίγη παραπάνω φροντίδα.

Η αλήθεια είναι πώς κάθε απόχρωση θέλει και συγκεκριμένα βήματα φροντίδας.Ωστόσο, αν αυτό που θέλεις αυτό το καλοκαίρι είναι απλά να χαλαρώσεις, να ξεκουραστείς και να μην έχεις στο μυαλό σου διαρκώς πώς θα είσαι τέλεια, τότε ακολούθησε μερικές απλές συμβουλές που έχουμε να σου δώσουμε και φρόντισε να τις ακολουθείς χωρίς άγχος αλλά με χαλαρότητα!

Δες επίσης: Οι πιο must αποχρώσεις για τα μαλλιά για το φετινό καλοκαίρι

-Αντηλιακό μαλλιών: Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, αφού το μεγαλύτερο μέρος της πληροφορίας είναι κοινό με τις ιδιότητες των αντηλιακών για πρόσωπο και δέρμα. Θεωρείς το αντηλιακό περιττό; Άρα, γιατί να θεωρείς το αντηλιακό των μαλλιών περιττό;

-Καπέλο: Δεν είναι μόνο θέμα στυλ, είναι και θέμα προστασίας, και αφού τα συνδυάζει και τα δύο, ακόμα καλύτερα! Το καπέλο δεν σε σώζει από μία επερχόμενη ηλίαση, αλλά προστατεύει και τα μαλλιά σου από την ηλιακή ακτινοβολία.

 

-Πλύσιμο μαλλιών πριν και μετά. Όπως το άκουσες. Αν είναι εφικτό, φρόντισε να πηγαίνεις στην παραλία ή την πισίνα με βρεγμένα μαλλιά, γιατί έτσι αυτά θα απορροφήσουν πολύ λιγότερη υγρασία από ότι αν ήταν στεγνά και ξηρά. Ειδικά, αν πρόκειται να πας σε πισίνα με χλώριο, αυτό το tip θα σε σώσει!

-Το ξέβγαλμα μετά είναι επίσης πολύ σημαντικό, αφαιρώντας από τα μαλλιά αλάτι και χλώριο, που ξηραίνουν την τρίχα και αλλοιώνουν το χρώμα.

-Προμηθεύσου τα κατάλληλα προϊόντα. Στην αγορά μπορείς να βρεις εξειδικευμένα προϊόντα για την after sun φροντίδα των μαλλιών σου ενώ μην ξεχνάς ότι όλη η γκάμα προϊόντων που απευθύνονται σε βαμμένα μαλλιά, έχει λόγο που υπάρχει!