Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Οι γόβες που μετατρέπονται σε φλατ παπούτσια με μια μόνο κίνηση



Ένα παπούτσι 2 σε 1 που σχεδιάστηκε για να μην ξαναπονέσετε με το περπάτημα πάνω σε ψηλά τακούνια.

Πόσες φορές έχετε σταθεί μπροστά από τον καθρέφτη φορώντας ένα φλατ παπούτσι στο ένα πόδι και μια γόβα στο άλλο; Η έκφραση του προβληματισμού είναι εμφανής στο πρόσωπό σας. Να βάλετε τα ψηλά που αναδεικνύουν το outfit σας, αλλά έρχονται μαζί με το τίμημα του πόνου ή τα φλατ που, σαφώς, δεν δίνουν το ίδιο εφέ, αλλά τουλάχιστον θα είστε σίγουρη ότι θα βγάλετε ανενόχλητη την ημέρα ή τη βραδινή έξοδο; Μεγάλο το δίλημμα.

 

Κι αν δεν ήταν απαραίτητο να διαλέξετε; Κι αν μπορούσατε να κάνετε και τα δύο; Και όχι δεν εννοούμε με το να πάρετε σε μια σακούλα μαζί σας τα φλατ.

 

Tη λύση σε ένα από τα πιο μάταια, αλλά υπαρκτά first world ploblems δίνει η start-up ιδέα μιας γυναίκας η οποία (προφανώς) αντιμετώπιζε το ίδιο πρόβλημα. Έτσι η Melody Avecilla σκέφτηκε ένα παπούτσι που να συνδυάζει και τις δύο επιλογές, αλλά χωρίς να χάνει σε ομορφιά.

«Σαν άνθρωπος που κινείται καθημερινά με τα ΜΜΜ, εργαζόμενη μητέρα και έχοντας εργαστεί στο παρελθόν και ως αεροσυνοδός είδα ότι υπήρχε ανάγκη για ένα πιο ευέλικτο παπούτσι», υποστηρίζει. Τα Runway Heels, όπως ονομάζονται, έχουν σχεδιαστεί από τον Miguel Rodriguez, έτσι ώστε να σας πηγαίνουν από «τα ψηλά στα χαμηλά» μέσα σε δευτερόλεπτα, με μια απλή κίνηση, αφού το τακούνι τους βρίσκεται ενσωματωμένο στον πάτο του παπουτσιού.

 

 

«Όχι άλλο "no pain, no gain". Οι γυναίκες μπορούν να τα έχουν όλα», γράφει στο σάιτ των runway heels (runwayheels.com), προωθώντας το hashtag #dramafreeheels.

 

Στη χαμηλή τους εκδοχή, όπως θα δείτε και στο βίντεο παρακάτω, έχουν έναν μικρό πάτο-πλατφόρμα τόσο για χρηστικούς λόγους (γιατί εκεί μέσα βρίσκεται o μηχανισμός με το τακούνι), όσο και για αισθητικούς γιατί ακόμα κι έτσι δίνει την αίσθηση του ύψους όταν το φοράτε.

Κυκλοφορούν σε διαφορετικά σχέδια, χρώματα και υφές. Κλασικό μαύρο ή pink nude από γυαλιστερό δέρμα τα οποία μετατρέπονται σε κλασικές γόβες, κόκκινα από καστόρι που μετατρέπονται σε ξώφτερνη γόβα, μπλε-μωβ πέδιλο που γίνεται ψηλό πέδιλο με δέσιμο στη γάμπα είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που έχουν σχεδιάσει.

 
 

Οι γόβες βρίσκονται ακόμα σε στάδιο crowd funding στο Indie Gogo (δηλαδή για να υλοποιηθούν και να κυκλοφορήσουν αρκετοί κωδικοί πρέπει να συγκεντρωθεί πρώτα ένα ποσό), αλλά μέρος από τα έσοδα των πωλήσεων θα διατεθούν σε οργανώσεις που μάχονται κατά της φτώχειας και του human trafficking