Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Αυτές είναι οι τροφές που λευκαίνουν τα δόντια σου!



Το ήξερες ότι τρώγοντας συγκεκριμένα τρόφιμα καταφέρνεις να κάνεις μια φυσική λεύκανση στα δόντια σου χωρίς καν να επισκεφθείς τον οδοντίατρο που τόσο αγαπάς να μισείς; Και όμως το φαγητό κάνει πιο λαμπερά τα δόντια σου. Όχι όμως οποιοδήποτε φαγητό αλλά συγκεκριμένα αυτά που θα βρεις παρακάτω.

Τυρί

Πόσο χαρούμενη νιώθω που σε αυτά τα φαγητά συμπεριλαμβάνεται και το αγαπημένο μου τυρί. Όπως ήδη γνωρίζεις το τυρί είναι η καλύτερη πηγή ασβεστίου και πρωτεΐνης και γι’ αυτό τον λόγο συμβάλλει στην λάμψη των δοντιών μας. Eat and say cheeeeeese!

Γιαούρτι

Άλλο ένα προϊόν που κατατάσσεται στα γαλακτοκομικά είναι αρκετά φιλικό προς τα δόντια μας. Το γιαούρτι όπως και το τυρί που αναφέραμε, περιέχουν πολύ ασβέστιο και φώσφορο τα οποία είναι σημαντικά για την υγεία των δοντιών μας και φροντίζουν για το σμάλτο, όπως φροντίζουν και για τα οστά μας.

Μήλο

Τρώγοντας ένα μήλο την ήμερα, πέρα απ’ ότι κάνει τον γιατρό πέρα, βοηθάει στην παραγωγή σάλιου στο στόμα μας. μειώνοντας έτσι το επίπεδο βακτηριδίων. Για καλύτερο αποτέλεσμα, το επόμενο μήλο που θα φας προτίμησε να είναι με την φλούδα.

Καρότο

Είμαι σίγουρη πως το καρότο δεν πίστευες ότι κάνει τόσο καλή δουλειά. Και όμως, είναι αυτά που βοηθούν στο να αποφύγεις το κιτρίνισμα των δοντιών που συνήθως προκαλείται από το κάπνισμα ή τον καφέ. Επίσης, βοηθούν στο να καθαρίσει η επιφάνεια των δοντιών σου λόγω της ινώδους φύσης τους.

Σέλινο

Το σέλινο όπως και τα μήλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Αυτό και μόνο αρκεί για μια φυσική πλύση του στόματος, διώχνοντας μακριά όλα τα βακτήρια.

Πράσινη σαλάτα

Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά περιέχουν φυλλικό οξύ και είναι γεμάτα από ασβέστιο. Αυτό σημαίνει πως είναι ένα ακόμη φαγητό το οποίο ενισχύει και προστατεύει τα δόντια από την τερηδόνα.