11
Σεπτεμβρίου
2015
- 16:28
Τελευταία τροποποίηση στις 11 Σεπτεμβρίου, 2015 - 16:29
Τέλεια χρώματα και γεύσεις σε ένα μοναδικό πιάτο…
Κολοκυθάκια στον φούρνο με σάλτσα ντομάτας και κιμά κοτόπουλου. Δοκιμάστε το…
Υλικά:
- 3 μεγάλα κολοκύθια, κομμένα σε φέτες πάχους ½ εκατοστού
- 1 μεγάλη κίτρινη κολοκύθα, κομμένη σε φέτες πάχους ½ εκατοστού
- αλάτι, για το πασπάλισμα
- 450γρ. κιμά κοτόπουλου, άπαχο
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρούς κύβους
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- πιπέρι
- 3 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι
- 1 πακέτο κατεψυγμένο σπανάκι, αποψυγμένο και στραγγισμένο
- 1/4 φλιτζανιού μοτσαρέλα, ψιλοκομμένη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1/4 φλιτζανιού μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες για γαρνίρισμα (προαιρετικό)
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
- Σε ένα ταψί, βάζουμε τα κολοκυθάκια και τις φέτες κολοκύθας σε ένα ενιαίο στρώμα. Πασπαλίζουμε με αλάτι. Τα αφήνουμε έτσι για λίγη ώρα ενώ φτιάχνουμε την σάλτσα.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε τον κιμά κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει. Το αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε τις κόκκινες πιπεριές στο τηγάνι, σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια στο τηγάνι, συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 30 δευτερόλεπτα έως ένα λεπτό. Επιστρέφουμε τον κιμά κοτόπουλου στο τηγάνι, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε μέσα 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας. Ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το σπανάκι, την μοτσαρέλα, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά.
- Πατάμε με ένα απορροφητικό χαρτί τα κολοκυθάκια για να απομακρύνουμε την υγρασία.
- Απλώνουμε 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας στον πάτο ενός ορθογώνιου μεγάλου ταψιού. Απλώνουμε ένα στρώμα με κολοκυθάκια σε όλη την επιφάνεια. Απλώνουμε το μισό του μείγματος γιαουρτιού πάνω από τα κολοκυθάκια. Για το επόμενο στρώμα, απλώνουμε τον μισό κιμά. Καλύπτουμε με 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας. Στη συνέχεια, απλώνουμε ένα στρώμα χρησιμοποιώντας την κίτρινη κολοκύθα. Απλώνουμε το υπόλοιπο μείγμα γιαουρτιού πάνω από την κίτρινη κολοκύθα. Απλώνουμε από πάνω τον υπόλοιπο κιμά. Καλύπτουμε με 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας. Δημιουργούμε μια τελική στρώση με κολοκυθάκια. Απλώνουμε 1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας πάνω από την τελική στρώση με κολοκυθάκια. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά. Αν θέλουμε γαρνίρισμα τυρί μοτσαρέλα, προσθέτουμε το τυρί στην κορυφή 5-7 λεπτά πριν το βγάλουμε από τον φούρνο.
Πηγή κειμένου:
Mary Mary