Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025 -

Χαλβάς σιμιγδαλένιος



Ο χαλβάς από σιμιγδάλι είναι νοστιμότατος και δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.

Υλικά

1 ποτήρι λάδι
2 ποτήρια σιμιγδάλι (1 ποτήρι χοντρό, 1 ποτήρι ψιλό)
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό

Εκτέλεση

Ρίχνεις σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και τη φέτα από λεμόνι και αφήνεις το σιρόπι να βράσει
Σε μια δεύτερη κατσαρόλα ρίχνεις το ελαιόλαδο και όταν κάψει προσθέτει το σιμιγδάλι μέτρια
Σβήνεις το μάτι και ρίχνεις στο σιμιγδάλι το σιρόπι καυτό
Το αποσύρεις από τη φωτιά και ανακατεύεις καλά με την ξύλινη κουτάλα
Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις αμύγδαλα ή σταφίδες
Το βάζεις σε μια φόρμα και τον αφήνεις στην άκρη για 20 περίπου λεπτά μέχρι να σφίξει
Το βγάζεις από τη φόρμα και σερβίρεις