Χαλβάς με μανταρίνι και σοκολάτα
Συστατικά
Συστατικά
Θεωρείται το παραδοσιακό γλυκό της Σαρακοστής αλλά μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ημέρες του χρόνου. Ιδιαίτερα όμως τις ημέρες αυτές έχει την τιμητική του.
Στην αγορά ο χαλβάς κυκλοφορεί σε διάφορα είδη, το καθένα από τα οποία έχει και την αντίστοιχη θερμική και διατροφική αξία.
Ο χαλβάς που παρασκευάζεται από ταχίνι περιέχει, μεταξύ άλλων:
Ένα γλυκό που λατρεύουμε μικροί και μεγάλοι
Υλικά:
Στην ανάκληση μη ασφαλούς προϊόντος ταχινιού από την αγορά προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε από τις Αρχές της Αυστραλίας σχετικά με την απόρριψη στα σύνορα ενός προϊόντος ταχινιού, ελληνικής προέλευσης, επειδή ανιχνεύτηκε σε αυτό η παρουσία σαλμονέλας (salmonella spp).
Υλικά
250γρ. χαλβά με γεύση βανίλια, θρυμματισμένο
300γρ. φυτική κρέμα
4 κουτ. σούπας ταχίνι
1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
Διαδικασία
Χτυπάτε τη φυτική κρέμα στο μίξερ μέχρι να σφίξει.
Ρίχνετε το χαλβά σε ένα μούλτι, προσθέτετε το ταχίνι, ½ κουτ. γλυκού από την κανέλα και τον πολτοποιείτε.
Υλικά Συνταγής
Για τη ζύμη
1 /2 κιλό Φαρίνα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 φλ. ταχίνι
1/2 φλ. νερό
2/3 φλ. χυμό πορτοκάλι
1/2 φλ. ζάχαρη
3 κ.σ. κονιάκ
ξύσμα από 1 λεμόνι
Για τη γέμιση