Τρίτη 08 Απριλίου 2025 -19:53:20

χαλβάς



Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Ο χαλβάς από σιμιγδάλι είναι νοστιμότατος και δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.

Υλικά

1 ποτήρι λάδι
2 ποτήρια σιμιγδάλι (1 ποτήρι χοντρό, 1 ποτήρι ψιλό)
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό

Εκτέλεση

 

Θαυματουργός ο χαλβάς για την υγεία!

Θεωρείται το παραδοσιακό γλυκό της Σαρακοστής αλλά μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ημέρες του χρόνου. Ιδιαίτερα όμως τις ημέρες αυτές έχει την τιμητική του.

Στην αγορά ο χαλβάς κυκλοφορεί σε διάφορα είδη, το καθένα από τα οποία έχει και την αντίστοιχη θερμική και διατροφική αξία.

Ο χαλβάς που παρασκευάζεται από ταχίνι περιέχει, μεταξύ άλλων:

 

Προσοχή: Ανακαλείται από τον ΕΦΕΤ διάσημος χαλβάς

Στην ανάκληση μη ασφαλούς προϊόντος ταχινιού από την αγορά προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε από τις Αρχές της Αυστραλίας σχετικά με την απόρριψη στα σύνορα ενός προϊόντος ταχινιού, ελληνικής προέλευσης, επειδή ανιχνεύτηκε σε αυτό η παρουσία σαλμονέλας (salmonella spp).



Μους με χαλβά του μπακάλη με κανέλα

Υλικά

250γρ. χαλβά με γεύση βανίλια, θρυμματισμένο
300γρ. φυτική κρέμα
4 κουτ. σούπας ταχίνι
1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη

Διαδικασία

Χτυπάτε τη φυτική κρέμα στο μίξερ μέχρι να σφίξει.

Ρίχνετε το χαλβά σε ένα μούλτι, προσθέτετε το ταχίνι, ½ κουτ. γλυκού από την κανέλα και τον πολτοποιείτε.