Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

χαλβάς

 

Θαυματουργός ο χαλβάς για την υγεία!

Θεωρείται το παραδοσιακό γλυκό της Σαρακοστής αλλά μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ημέρες του χρόνου. Ιδιαίτερα όμως τις ημέρες αυτές έχει την τιμητική του.

Στην αγορά ο χαλβάς κυκλοφορεί σε διάφορα είδη, το καθένα από τα οποία έχει και την αντίστοιχη θερμική και διατροφική αξία.

Ο χαλβάς που παρασκευάζεται από ταχίνι περιέχει, μεταξύ άλλων:

 

Προσοχή: Ανακαλείται από τον ΕΦΕΤ διάσημος χαλβάς

Στην ανάκληση μη ασφαλούς προϊόντος ταχινιού από την αγορά προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε από τις Αρχές της Αυστραλίας σχετικά με την απόρριψη στα σύνορα ενός προϊόντος ταχινιού, ελληνικής προέλευσης, επειδή ανιχνεύτηκε σε αυτό η παρουσία σαλμονέλας (salmonella spp).



Μους με χαλβά του μπακάλη με κανέλα

Υλικά

250γρ. χαλβά με γεύση βανίλια, θρυμματισμένο
300γρ. φυτική κρέμα
4 κουτ. σούπας ταχίνι
1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη

Διαδικασία

Χτυπάτε τη φυτική κρέμα στο μίξερ μέχρι να σφίξει.

Ρίχνετε το χαλβά σε ένα μούλτι, προσθέτετε το ταχίνι, ½ κουτ. γλυκού από την κανέλα και τον πολτοποιείτε.



Μηλόπιτα με τσιχλωτό χαλβά

Υλικά Συνταγής

Για τη ζύμη

1 /2 κιλό Φαρίνα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 φλ. ταχίνι
1/2 φλ. νερό
2/3 φλ. χυμό πορτοκάλι
1/2 φλ. ζάχαρη
3 κ.σ. κονιάκ
ξύσμα από 1 λεμόνι

Για τη γέμιση