Χαλβάς σιμιγδαλένιος
Ο χαλβάς από σιμιγδάλι είναι νοστιμότατος και δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.
Υλικά
1 ποτήρι λάδι
2 ποτήρια σιμιγδάλι (1 ποτήρι χοντρό, 1 ποτήρι ψιλό)
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
Ο χαλβάς από σιμιγδάλι είναι νοστιμότατος και δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.
Υλικά
1 ποτήρι λάδι
2 ποτήρια σιμιγδάλι (1 ποτήρι χοντρό, 1 ποτήρι ψιλό)
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
Συστατικά
Θεωρείται το παραδοσιακό γλυκό της Σαρακοστής αλλά μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ημέρες του χρόνου. Ιδιαίτερα όμως τις ημέρες αυτές έχει την τιμητική του.
Στην αγορά ο χαλβάς κυκλοφορεί σε διάφορα είδη, το καθένα από τα οποία έχει και την αντίστοιχη θερμική και διατροφική αξία.
Ο χαλβάς που παρασκευάζεται από ταχίνι περιέχει, μεταξύ άλλων:
Ένα γλυκό που λατρεύουμε μικροί και μεγάλοι
Υλικά:
Στην ανάκληση μη ασφαλούς προϊόντος ταχινιού από την αγορά προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε από τις Αρχές της Αυστραλίας σχετικά με την απόρριψη στα σύνορα ενός προϊόντος ταχινιού, ελληνικής προέλευσης, επειδή ανιχνεύτηκε σε αυτό η παρουσία σαλμονέλας (salmonella spp).
Υλικά
250γρ. χαλβά με γεύση βανίλια, θρυμματισμένο
300γρ. φυτική κρέμα
4 κουτ. σούπας ταχίνι
1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
Διαδικασία
Χτυπάτε τη φυτική κρέμα στο μίξερ μέχρι να σφίξει.
Ρίχνετε το χαλβά σε ένα μούλτι, προσθέτετε το ταχίνι, ½ κουτ. γλυκού από την κανέλα και τον πολτοποιείτε.