20
Ιουλίου
2021
- 13:54
Τελευταία τροποποίηση στις 20 Ιουλίου, 2021 - 13:54
Μια φανταστική συνταγή για ένα σπέσιαλ γεύμα.
Νόστιμα λαζάνια με μοτσαρέλα, ρικότα και παρμεζάνα. Κυριολεκτικά λιώνουν στο στόμα. Δοκιμάστε τα και θα τους καταπλήξετε όλους!
Υλικά συνταγής
- 700 γρ. κιμά
- 450 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε λεπτές φέτες
- 450 γρ. ρικότα
- 120 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 καρότο, ψιλοκομμένο
- Σέλερι, ψιλοκομμένο
- 1 σκ. σκόρδο, κοπανισμένη
- 400 γρ. ντοματάκια, κονκασέ
- 1 μισή φλ. ζωμός, βοδινού
- 1 μισή φλ. κρασί, κόκκινο
- 2κ.γλ. ρίγανη
- 9 φύλλα λαζάνια
- Αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τον κιμά και τον μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει, ανακατεύοντας διαρκώς.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα ντοματάκια, το ζωμό βοδινού, το κρασί, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε τα υλικά σε χαμηλή φωτιά.
Σκεπάζουμε το σκεύος και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 1 ώρα, ανακατεύοντας, πότε πότε.