29
Οκτωβρίου
2019
- 18:00
Τελευταία τροποποίηση στις 29 Οκτωβρίου, 2019 - 18:00
Υλικά
500 γρ. αγκινάρες κατεψυγμένες
250 γρ. αρακά
2 καρότα
2 πατάτες
2 ξερά κρεμμύδια
άνηθος
Χυμός από 1 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και κόβετε τα καρότα σε ροδέλες. Σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο και αφού μαραθεί το κρεμμύδι, ρίχνετε και τις πατάτες που τις έχετε κόψει κυδωνάτες να λαδωθούν. Τέλος, ρίχνετε τις αγκινάρες, τον αρακά και 1 κουτ. σούπας άνηθο. Προσθέστε 1 κούπα νερό και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε να βράσει και βάζετε όσο νερό χρειάζεται. Μετά από 15 περίπου λεπτά βρασμού ρίχνουμε το χυμό λεμόνι και λίγο ακόμη άνηθο. Σε άλλα 10 λεπτά, σβήνετε τη φωτιά και το φαγητό σας είναι έτοιμο.