20
Ιουνίου
2019
- 14:17
Τελευταία τροποποίηση στις 20 Ιουνίου, 2019 - 14:17
Συστατικά
- 190 γρ. ωμά κάσιους
- 400 γρ. κρέμα καρύδας
- 2 κ.σ. ενεργό άνθρακα, σε σκόνη
- 150 γρ. σιρόπι σφενδάμου
- 20 γρ. λάδι καρύδας
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Μουλιάζουμε τα κάσιους για 2 ώρες σε ένα μπολ με αρκετό νερό.
- Σουρώνουμε τα κάσιους και σκουπίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Βάζουμε σε ένα μπλέντερ τα μουλιασμένα κάσιους, την κρέμα καρύδας, τον ενεργό άνθρακα, το σιρόπι σφενδάμου, το λάδι καρύδας, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι.
- Χτυπάμε για 1-2 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο και λείο μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μια παγωτομηχανή και χτυπάμε σύμφωνα με τις οδηγίες του μηχανήματος.
- Εναλλακτικά, μεταφέρουμε σε ένα σκεύος, καλύπτουμε με μεμβράνη, και μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 4-6 ώρες μέχρι να σφίξει το παγωτό.
- Όταν είναι έτοιμο, σερβίρουμε.
Tip: Σε περίπτωση που έχουμε τον ενεργό άνθρακα σε κάψουλα, την κόβουμε στη μέση και πιέζουμε την κάψουλα να βγάλει το εσωτερικό της μέσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
Πηγή κειμένου:
akispetretzikis.gr