17
Ιουνίου
2019
- 14:23
Τελευταία τροποποίηση στις 17 Ιουνίου, 2019 - 14:23
Συστατικά
- 20 γρ. φύλλα ζελατίνης
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 250 γρ. νερό
- 750 γρ. λευκό αφρώδες κρασί
- ξύσμα από 1 λάιμ
- χυμό από ½ λάιμ
Για το σερβίρισμα
- 200 γρ. φρέσκα φρούτα (φράουλες, μύρτιλα, κόκκινα και μαύρα μούρα)
- φύλλα βασιλικού
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης με το μισό νερό. Αφήνουμε στην άκρη 3-4 λεπτά να μουλιάσουν.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο νερό, τη ζάχαρη και μεταφέρουμε στη φωτιά. Βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Βάζουμε τις ζελατίνες με το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
- Προσθέτουμε το κρασί, το ξύσμα και τον χυμό από το λάιμ και ανακατεύουμε με σύρμα.
- Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και βάζουμε για 5 ώρες στο ψυγείο για να κρυώσει και να σφίξει. Δεν θέλουμε να πήξει τελείως.
Για το σερβίρισμα
- Βάζουμε 3 κ.σ. από το ζελέ ένα ποτήρι, προσθέτουμε τα φρούτα και καλύπτουμε με ζελέ και φρούτα μέχρι να γεμίσει το ποτήρι.
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για άλλα 3 ποτήρια.
- Σερβίρουμε με φύλλα βασιλικού.
Πηγή κειμένου:
akispetretzikis.com