Πέμπτη 06 Μαρτίου 2025 -

6 μυστικά για να πετύχει το ογκρατέν



Συνταγές για ογκρατέν μπορείς να βρεις πολλές! Ποιά όμως είναι τα μυστικά για να πετύχεις τη συνταγή;

1. Αρχικά, για να έχει επιτυχία το oγκρατέν, πρέπει ο φούρνος μας να είναι πολύ καλά προθερμασμένος.

2. Το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι πυρίμαχο και καλά βουτυρωμένο.

3. Ένα ογκρατέν μπορεί να μοιραστεί σε πολλά μικρά πυρίμαχα σκεύη και να τα ψήσουμε λίγα λίγα.

4. Τυριά με μαστιχωτή υφή, όπως γραβιέρα, κασέρι, χαλούμι, ταλαγάνι, μαστέλο, φορμαέλα και μοτσαρέλα είναι ιδανικά για ογκρατέν. Ο λόγος είναι απλός: λιώνουν ομοιόμορφα και δίνουν τη μαστιχωτή υφή τους και στο ογκρατέν.

5. Ακόμα, ογκρατέν μπορούμε να κάνουμε με όλα τα υλικά και να αυτοσχεδιάζουμε με ό,τι υπάρχει στο ψυγείο.

6. Τέλος, το πασπάλισμα με λίγη φρυγανιά, ανακατεμένη με παρμεζάνα, πεκορίνο ή κεφαλοτύρι στην επιφάνεια τα τελευταία 10 λεπτά, δίνει τραγανή υφή και δημιουργεί μία υπέροχη ρόδινη κρούστα.

Καλή επιτυχία!