1
Ιουλίου
2017
- 13:31
Τελευταία τροποποίηση στις 1 Ιουλίου, 2017 - 13:31

Υλικά:
Για το κέικ:
- 1½ φλιτζάνι μαλακό βούτυρο
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα καρύδας
- 1¾ φλιτζάνια αλεύρι
- 2 φλιτζάνια νιφάδες καρύδας
Για το γλάσο καρύδας:
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη σε σκόνη
- ¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα καρύδας
- ½ φλιτζάνι νιφάδες καρύδας (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180. Αλείψτε τη φόρμα για το κέικ με αλεύρι.
- Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι και τις νιφάδες καρύδας. Αφήστε το στην άκρη.
- Στο μίξερ, ανακατέψτε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέστε τα αυγά και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να είναι ελαφρύ.
- Προσθέστε τη κρέμα, το baking powder και το εκχύλισμα καρύδας. Ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε το μισό αλεύρι στο μείγμα και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά.
- Αφήστε το μείγμα του κέικ να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
- Ψήστε για 60 – 70 λεπτά ή μέχρι να βγει μια οδοντογλυφίδα καθαρή. Αφήστε το να κρυώσει για 25 λεπτά. Μεταφέρετε το σε μια πιατέλα και ρίξτε από πάνω το γλάσο καρύδας.
- Για το γλάσο: Ανακατέψτε τα συστατικά μαζί. Ρίξτε πάνω από το κέικ και αφήστε το να τρέξει σε όλες τις πλευρές του κέικ. Από πάνω ρίξτε τριμμένη καρύδα, αν το θέλετε.