19
Ιουλίου
2016
- 14:44
Τελευταία τροποποίηση στις 19 Ιουλίου, 2016 - 14:44
Tip
Η καλύτερη συνταγή αν μας έχουνε μείνει μακαρόνια από χθες να τα φάμε σήμερα διαφορετικά!
χρόνος εκτέλεσης : 30 λεπτά
μερίδες : 6-8
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Χρησιμοποιούμε ένα τηγάνι 28 εκ. που να μπαίνει και στο φούρνο (δηλαδή να μην έχει πλαστικά χερούλια).
- Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ, σπάμε μέσα τα αυγά και προσθέτουμε αλάτι , πιπέρι, σκόρδο, ελαιόλαδο, φρέσκα μυρωδικά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί το μείγμα.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τη λιαστή ντομάτα και τo τυρί της αρεσκείας μας και ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε και τα μακαρόνια μέσα ανακατεύοντας καλά με μια κουτάλα.
- Παίρνουμε το τηγάνι, ρίχνουμε μέσα 3 κ.σ. ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα όλο το μείγμα. Το αφήνουμε 5-6 λεπτά να κάνει κρούστα από κάτω και όπως είναι το βάζουμε στο προθερμασμένο φούρνο με το τηγάνι και το αφήνουμε για 5-6 λεπτά.
- Βγάζουμε το τηγάνι από το φούρνο , γυρνάμε την φριτάτα από την άλλη πλευρά με μεγάλη προσοχή όμως γιατί καίει πολύ το τηγάνι (μπορούμε να το κάνουμε με τη βοήθεια μίας πιατέλας) όπως γυρνάμε την ομελέτα.
- Ξαναβάζουμε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνουμε άλλα 5-6 λεπτά και είναι έτοιμο. Αφαιρούμε το τηγάνι από το φούρνο, αφήνουμε 2-3 λεπτά να κρυώσει . Κόβουμε και σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.
Πηγή κειμένου:
akispetretzikis