Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ο πρίγκιπας Κάρολος για το Baby Sussex: Ανυπομονούμε να το δούμε από κοντά



Ο πρίγκιπας Κάρολος, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, εξέφρασε σήμερα τον ενθουσιασμό του για τη γέννηση του γιου του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.

«Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο ενθουσιασμένοι από τα νέα και ανυπομονούμε να δούμε από κοντά το μωρό, όταν επιστρέψουμε» είπε ο Κάρολος, παππούς του μωρού, σε πολίτες που έσπευσαν να του ευχηθούν για τα γεννητούρια, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Βερολίνο.

Βρετανοί και τουρίστες στην πόλη του Ουίνδσορ πανηγύρισαν χθες τον ερχομό του «baby Sussex» με σαμπάνιες κρατώντας βρετανικές και αμερικανικές σημαίες, για να τιμήσουν τη χώρα καταγωγής της Μέγκαν Μαρκλ. Αλλά και έξω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν τον ερχομό του έβδομου στη σειρά του θρόνου της Γηραιάς Αλβιόνας. Στην είσοδο του παλατιού έχει τοποθετηθεί το καβαλέτο με την ανακοίνωση γέννησης του νέου μέλους της βασιλικής οικογένειας, όπως προστάζει η παράδοση από το 1837.

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ στην ανακοίνωση της γέννησης του μωρού τους τίμησαν και την αξέχαστη πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Στην σχετική ανακοίνωση για τον ερχομό στον κόσμο του νέου βασιλικού μωρού αναφέρεται, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, πως πρώτη ενημερώθηκε η βασίλισσα Ελισάβετ. Όμως, παράλληλα, με την ενημέρωση του δούκα του Εδιμβούργου, του πρίγκιπα Κάρολου, της δούκισσας της Κορνουάλης και του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, το παλάτι μοιράστηκε το ευχάριστο νέο και με τα τρία αδέλφια της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Τον κόμη Σπένσερ, τη λαίδη Τζέιν Φέλοους και την λαίδη Σάρα Μακκορκοντέιλ.