Μοναδική γεύση.
Υλικά
400 γρ. ρεβίθια κονσέρβας, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 χούφτα μαϊντανό πλατύφυλλο ή σγουρό μαϊντανό
1 κουταλάκι αλεσμένο κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
Φρυγανισμένο ψωμί πίτα για σερβίρισμα
200 γρ. σάλσα ντομάτας σε μπανιέρα, για σερβίρισμα
Πράσινη σαλάτα για σερβίρισμα
Εκτέλεση
Στραγγίξτε τα ρεβίθια και τα σκουπίστε τα με χαρτί κουζίνας. Βάλτε τα σε ένα μίξερ μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το κύμινο, τον κόλιανδρο, τη σκόνη τσίλι, το αλεύρι και λίγο αλάτι. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια πλάστε με τα χέρια σας τέσσερα μπιφτέκια.
Ζεσταίνετε το ηλιέλαιο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε τα μπιφτέκια για 3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Σερβίρετε μέσα στην πίτα με σάλτσα ντομάτας και πράσινη σαλάτα.