Αν προσέχεις τη διατροφή σου και θέλεις μια συνταγή για ένα υγιεινό και θρεπτικό πιάτο γεμάτο γεύση, δοκίμασε να φτιάξεις αυτό το εξωτικό ρύζι με βερίκοκα και φιστίκια.
Μπορείς να το απολαύσεις ως μεσημεριανό ή βραδινό, παίρνοντας μόλις 230 θερμίδες!
Τι θα χρειαστείς:
6 κούπες νερό
1 κούπα ρύζι (καστανό, κατά προτίμηση)
1/3 της κούπας ανάλατα φιστίκια, κομμένα
½ κούπα αποξηραμένα βερίκοκα
1 κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη
2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
½ κούπα χυμό πορτοκαλιού
2 κ.γ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Πώς θα το φτιάξεις:
Βράσε το νερό σε ένα μεγάλο τηγάνι.
Βάλε και το ρύζι, μείωσε τη θερμοκρασία και άφησέ το να σιγοβράζει για μία ώρα περίπου. Μετά, στράγγιξέ το.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζέστανε το λάδι.
Τσιγάρισε λίγο το κρεμμυδάκι και μετά βάλε την πιπεριά και το σκόρδο. Ανακάτεψέ τα ελαφρώς.
Πρόσθεσε τα αποξηραμένα βερίκοκα, το χυμό πορτοκαλιού και το αλατοπίπερο και ανακάτεψε ελαφρώς και πάλι.
Κατόπιν, ανάμειξε το μείγμα σου με το ρύζι, βάλτο σε ένα πιάτο και ρίξε από πάνω τα κομμένα φιστίκια. Έτοιμο!
argiro.gr