Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2025 -

Τρούφα ψυγείου με κέικ σοκολάτας και κρέμα βανίλιας



Ένα αγαπημένο γλυκό ψυγείου με λαχταριστή γεύση σοκολάτας!

Εκτέλεση
1. Σχίζουμε τη βανίλια στην μέση κι αφαιρούμε τον καρπό της με την λάμα του μαχαιριού.
2. Κρατάμε 1/2 λίτρο γάλα χωριστά και βάζουμε το υπόλοιπο σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τη βανίλια .
3. Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το 1/2 λίτρο κρύο γάλα και το ρίχνουμε μέσα στο ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα. Η κρέμα πρέπει να δέσει όσο είναι στην κατσαρόλα. Αφήνουμε λίγα λεπτά να χλιαρυνει.
4. Στρώνουμε το μισό κέικ σαν βάση στο πυρίμαχο. Ραντίζουμε με το λικέρ κρέμα. 
5. Πασπαλίζουμε με 3/4 φλ. τρούφα και αδειάζουμε τη μισή κρέμα βανίλιας.
6. Επαναλαμβάνουμε στρώση κέικ, γάλα κονιάκ ,3/4 φλ. τρούφα και την υπόλοιπη κρέμα βανίλιας.
7. Καλύπτουμε το γλυκό με την υπόλοιπη τρούφα σοκολάτας.
8. Παγώνουμε το λιγότερο για 3 ώρες.

Mερίδες: 12
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά