Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 -

Τορτελίνια με πέστο βασιλικού και σπανάκι



Τορτελίνια με πέστο βασιλικού και σπανάκι. Δοκιμάστε τα…

Υλικά:

  • 340γρ. τορτελίνια (με οποιαδήποτε γέμιση σας αρέσει)
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 4 φλιτζάνια σπανάκι, φρέσκο (ψιλοκομμένο) ή 140γρ. κατεψυγμένο σπανάκι (ψιλοκομμένο)
  • 285γρ. πέστο βασιλικού
  • 115γρ. ζωμό κοτόπουλου ή ζωμό λαχανικών
  • 60γρ. παρμεζάνα, τριμμένο

Για γαρνιτούρα:

  • κόκκινο πιπέρι, για γεύση (προαιρετικό)
  • κουκουνάρι (προαιρετικό)

Εκτέλεση:

  1. Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  2. Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο μέχρι να βγάλει τα αρώματα του. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο σπανάκι. Αν χρησιμοποιούμε κατεψυγμένο το αποψύχουμε και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθεί.
  3. Προσθέτουμε το πέστο και τον ζωμό στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθούν καλά.
  4. Βάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα πιάτο και από πάνω την σάλτσα. Πασπαλίζουμε την κορυφή με φρέσκια τριμμένη παρμεζάνα. Προσθέτουμε και νιφάδες κόκκινου πιπεριού αν θέλουμε.
Πηγή κειμένου: 

Mary Mary