Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2024 -

Ταλιατέλες με τυρί μασκαρπόνε, σπανάκι και παρμεζάνα



Ταλιατέλες με τυρί μασκαρπόνε, σπανάκι και παρμεζάνα. Δοκιμάστε το…

Υλικά:

  • 450γρ. ταλιατέλες ή σπαγγέτι
  • ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και κομμένες
  • ½ μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
  • 400γρ. φρέσκο ​​σπανάκι, πλυμένο και ψιλοκομμένο
  • θαλασσινό αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 120 ml κρέμα γάλακτος
  • 150γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 2 χούφτες τυρί παρμεζάνα, τριμμένο

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Εν τω μεταξύ, ρίχνουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο, το βούτυρο, το σκόρδο και το μοσχοκάρυδο. Όταν το βούτυρο λιώσει, προσθέτουμε το σπανάκι. Μετά από 5 λεπτά, αφού μαραθεί το σπανάκι πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το τυρί μασκαρπόνε και 1 κουταλιά της σούπας από το νερό που βράσαμε το ζυμαρικά. Το αφήνουμε να σιγοβράσει και ρίχνουμε επιπλέον αλάτι και πιπέρι.
  2. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας λίγο νερό και το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με το σπανάκι. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό από τα ζυμαρικά για μία πιο ρευστή σάλτσα. Προσθέτουμε καρυκεύματα αν θέλουμε.
Πηγή κειμένου: 

Mary Mary