
Η συνταγή που μυρίζει καλοκαίρι όσο τίποτα άλλο, είναι τα κλασικά, παραδοσιακά γεμιστά.
Υλικά
3 μέτριες πιπεριές
3 μέτριες ντομάτες
1 ώριμη ντομάτα για τρίψιμο
2 μέτρια καρότα
2 μικρά κρεμμύδια ξερά
1 σκελίδα σκόρδο
½ ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φύλλα) ψιλοκομμένο
10-12 φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. μπούκοβο
6 κ.σ. ρύζι καρολίνα
1 ποτήρι ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Ανοίγουμε τα καπάκια από τις τομάτες και με ένα κουτάλι αφαιρούμε προσεκτικά τη σάρκα τους. Πολτοποιούμε το εσωτερικό τους, μαζί με την επιπλέον τομάτα
Καθαρίζουμε και τις πιπεριές από τα σποράκια και τα λευκά μέρη
Τρίβουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο και βάζουμε σε μπολ μαζί με τον χυμό τομάτας, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο, ρίγανη, μαϊντανό και δυόσμο. Προσθέτουμε τα 2/3 του ελαιόλαδου. Ανακατεύουμε καλά
Γεμίζουμε τα λαχανικά αφήνοντας περιθώριο αφού θα φουσκώσει το ρύζι. Τη γέμιση που περισσεύει την απλώνουμε περιμετρικά στο ταψί. Καλό είναι τα γεμιστά να είναι στριμωγμένα στο σκεύος. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και πασπαλίζουμε λίγο αλατοπίπερο
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σκεπασμένο για 45′ λεπτά και χωρίς καπάκι για μισή ώρα ακόμη τουλάχιστον.
Αν δεν διαθέτετε πυρέξ με καπάκι, μπορείτε να σκεπάσετε αρχικά το ταψί με αλουμινόχαρτο