Υλικά για τη μερέντα:
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 100γρ κουβερτούρα
- 150γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1 κουταλιά της σούπας άχνη κοσκινισμένη
- 4 κουταλιές της σούπας κακάο κοσκινισμένο
- 1 κούπα αλεσμένο φουντούκι
Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σεένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ή σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα με την άχνη ζάχαρη, το κακάο και την λιωμένη σοκολάτα. Τέλος, βάζουμε τα τριμμένα φουντούκια και αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ. Μόλις κρυώσει τη βάζουμε στην συντήρηση του ψυγείου. Μόλις πήξει είναι έτοιμη να την γευτεί όλη η οικογένεια.
Υλικά για το ψωμί των 5 λεπτών
- ένα πακέτο αλεύρι που φουσκώνει, των 500γρ
- ένα κουτάκι μπύρα (330ml)
- 1 και 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- λίγο λάδι
- σουσάμι προαιρετικά
Λιώνετε στα μικροκύματα ή σεένα μπρίκι για ένα λεπτό το μέλι. Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, χωρίς να χρησιμοποιήσετε μίξερ, και ανακατεύετε καλά με το χέρι. Λαδώνετε τα χέρια σας, παίρνετε το μείγμα και το βάζετε σε λαδωμένο ταψί ή σε φόρμα μακρόστενη. Στο ταψί του δίνετε το σχήμα που θέλετε, καρβελάκι ή μακρόστενο και του κάνετε 2 χαρακιές με το μαχαίρι.
Τέλος, πασπαλίζετε με το σουσάμι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς.