4
Μαρτίου
2017
- 21:04
Τελευταία τροποποίηση στις 4 Μαρτίου, 2017 - 21:04
Μακαρονάδα με μια ελαφριά, νηστίσιμη κόκκινη σάλτσα που θα λατρέψετε!
ΥΛΙΚΑ (6 άτομα)
1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
1,5 φλ. ντοματίνια
1/2 φλ. λευκό κρασί
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1/4 φλ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
2 κ.σ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο ζεστό νερό.
- Σε ένα τηγανάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο και αφήνουμε να ζεσταθεί.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια, αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτάκια.
- Σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε λίγο από το νερό στο οποίο βράζουν τα μακαρόνια και το μισό βασιλικό.
- Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
- Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε με φρέσκο βασιλικό.
- Σε περίοδο νηστείας ρίξτε πάνω από τα μακαρόνια σας αντί για παρμεζάνα τριμμένους ξηρούς καρπούς, όπως καρύδια!
Πηγή κειμένου:
Light Συνταγές