12
Απριλίου
2017
- 23:46
Τελευταία τροποποίηση στις 12 Απριλίου, 2017 - 23:48
Υλικά
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
8 με 10 καρότα μέτριου μεγέθους καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
νερό όσο για να τα σκεπάσει στη κατσαρόλα όπου θα βράσουν
5-6 γεμάτες κουταλιές σούπας κόκκινη φακή (ή απλή φακή)
-1 κουταλιά της σούπας κάρρυ
-αλάτι και πιπέρι
-2 δαφνόφυλλα
Εκτέλεση
Αχνίζουμε ελαφρώς τα κρεμμύδια σε νερό και μαζί τους βράζουμε τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν. Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ, ώστε να μετατραπούν σε χυλό. Αν θέλουμε η σούπα μας να είναι πιο αραιή προσθέτουμε επιπλέον νερό. Μέσα στο χυλό αυτό προσθέτουμε τη φακή, τα δαφνόφυλλα και το κάρρυ. Αφού βράσουν αλατοπιπερώνουμε.