21
Αυγούστου
2015
- 19:40
Τελευταία τροποποίηση στις 21 Αυγούστου, 2015 - 19:41
Σολομός στον φούρνο με λαχανικά. Απλά τέλειο…
Υλικά:
- 1/4 φλιτζανιού μουστάρδα
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού καφέ ζάχαρη
- 1 (1 κιλό) ολόκληρη πλευρά σολομού
- 2 1/2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 4 ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 4 μικρές πατάτες, σε πολύ λεπτές φέτες
- 1 καρότο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1/2 πράσο, σε λεπτές φέτες
- ½ βολβό μάραθου, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 10 ντοματίνια, κομμένα στην μέση
- κλωναράκια άνηθο
- κλωναράκια θυμάρι
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο σε 190˚C.
- Ρίχνουμε τη μουστάρδα και τη ζάχαρη σε ένα μικρό μπολ και ανακατεύουμε καλά.
- Τοποθετούμε τον σολομό σε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Αλείφουμε τον σολομό με μία στρώση από το μείγμα μουστάρδας και τον αφήνουμε στην άκρη.
- Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
- Απλώνουμε όλο το μείγμα υλικών πάνω στον σολομό ομοιόμορφα.
- Ελαφρώς πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε για 24-28 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και ο σολομός ψηθεί εσωτερικά.
- Κόβουμε σε ατομικές μερίδες και σερβίρουμε.
Πηγή κειμένου:
Μary mary