Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2024 -

Σολωμός στη λαδόκολλα με φακές πολύχρωμες πιρουνάτες



Από τα πιο νόστιμα και υγιεινά πιάτα γεμάτο Ω3 λιπαρά και υπερτροφές.

Υλικά Συνταγής
Για το σολωμό
2 φιλέτα φρέσκο σολωμό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγες λεπτοκομμένες φέτες φινόκιο
λίγο άνηθο
χυμό και ξύσμα λεμονιού
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αντικολλητικό χαρτί ψησίματος
Για τις πολύχρωμες φακές
1 φλ. βρασμένη ψιλή φακή
1/2 φλ. κινόα βρασμένη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φρ. κρεμμύδια
1 κόκκινη πιπεριά
λίγο ψιλοκομμένο φινόκιο
2 τριμμένα καρότα
λίγο ρόδι καθαρισμένο
λίγο καλαμπόκι βρασμένο
λίγο άνηθο και μαϊντανό
Για το ντρέσινγκ μουστάρδας
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μουστάρδα
χυμό από 1/2 λεμόνι
χυμό από 1/2 πορτοκάλι
αλάτι

Εκτέλεση
Για το σολωμό στη λαδόκολλα
Βάζουμε στη λαδόκολλα τα φιλέτα του σολωμού με την πέτσα να ακουμπάει στη λαδόκολλα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σφραγίζουμε το πακέτα.

Βάζουμε σε ταψί τα πακέτα με το σολωμού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για περίπου 20′, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου.

Για τις φακές
Ενώνουμε όλα τα υλικά για τις πιρουνάτες φακές σε ένα μπολ και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.

Για το ντρέσινγκ
Χτυπάμε με σύρμα όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μια πυκνή υφή.

Πηγή κειμένου: 

argiro.gr