25
Μαρτίου
2017
- 13:23
Τελευταία τροποποίηση στις 25 Μαρτίου, 2017 - 13:23

Υλικά για 4 άτομα
4 φιλέτα σολομού φρέσκα
1 κ.σ. σχοινόπρασο τριμμένο
300 γρ. ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
1 σκελίδα σκόρδο
50 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
10 φύλλα μέντα
1 κ.γ. κουρκουμά
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο μαζί με τον κουρκουμά, αλάτι, πιπέρι και το σχοινόπρασο και με αυτό το μείγμα μαρινάρουμε το σολομό και το αφήνουμε για 1 ώρα.
- Βγάζουμε ύστερα από τη μαρινάτα και απλώνουμε το σολομό σε ένα ταψί με λαδόκολλα και πανάρουμε με τα αμύγδαλα.
- Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το σκόρδο ολόκληρο, τα ντοματίνια και τη μέντα ίσα ίσα να ζεσταθούν.
- Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε το σολομό με αυτή τη γαρνιτούρα.
Πηγή κειμένου:
newsbeast.gr