
Νέα στοιχεία έρχονται στην δημοσιότητα, σχετικά με την δράση του κυκλώματος με τις «πειραγμένες» αντλίες, με κέρδη πάνω από 100 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι δύο εταιρείες που εμπλέκονται είχαν ως έδρα τον Ασπρόπυργο και το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και από εκεί προμήθευαν τους πρατηριούχους – πελάτες τους.
Το κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων που εξαρθρώθηκε από την οικονομική αστυνομία δρούσε με δύο ομάδες. Η μία «πείραζε» τις αντλίες στα συνεργαζόμενα πρατήρια και η δεύτερη διέθετε την ποσότητα που έκλεβαν από τους καταναλωτές στο λαθρεμπόριο.
Οι συλληφθέντες πήραν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν, ενώ σε βάρος τους ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη για έξι κακουργήματα, όπως συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και για ένα πλημμέλημα.
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής 61 άτομα, ανάμεσα στα οποία ήταν και οι υπεύθυνοι των δύο εταιρειών, οι οποίοι διακινούσαν το παράνομο λογισμικό με το οποίο τα μέλη του κυκλώματος «πείραζαν» τις αντλίες στα πρατήρια καυσίμων.
Με τις «πειραγμένες» αντλίες καυσίμων οι έμποροι κατάφερναν να κλέβουν καύσιμα σε ένα ποσοστό 13 – 25% στις μετρήσεις εισροών εκροών, χωρίς οι καταναλωτές να αντιλαμβάνονται την απάτη. Έτσι, στη συνέχεια, την ποσότητα πετρελαίου και βενζίνης που έκλεβαν τη διακινούσαν παράνομα αποκομίζοντας πολύ μεγάλα κέρδη.
Οι Αρχές, αφού πρώτα αξιοποίησαν πληροφορίες για τη δράση του συγκεκριμένου κυκλώματος, έκαναν έφοδο σε 50 πρατήρια.
Όπως διαπίστωσαν, 45 από αυτά φέρεται να είχαν «πειραγμένες» αντλίες. Συνολικά, η ζημία για τους καταναλωτές ανέρχεται στα 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ συγκεκριμένα μέλη αλλά και πελάτες του κυκλώματος φέρονται να είναι ηχηρά ονόματα της λεγόμενης Greek Mafia.