12
Ιουνίου
2019
- 20:20
Τελευταία τροποποίηση στις 12 Ιουνίου, 2019 - 20:20
Συστατικά
- 1 πακέτο σφολιάτα Χρυσή Ζύμη, 850 γρ.
- 50 γρ. βούτυρο
- 30 γρ. φουντούκια τριμμένα
- 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 20 γρ. κακάο
- 1 κρόκο αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό
Για τη γκανάς
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
- Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας τα φύλλα της σφολιάτας. Με ένα πιάτο 28 εκ. διάμετρο κόβουμε από κάθε φύλλο 2 κύκλους.
- Μεταφέρουμε τον έναν κύκλο σφολιάτας σε ταψί με λαδόκολλα. Απλώνουμε το μισό βούτυρο με ένα πινέλο εκτός από 1 εκ. περιμετρικά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα φουντούκια, τη ζάχαρη, το κακάο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τη γέμιση και ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
- Αλείφουμε περιμετρικά με τον κρόκο και καλύπτουμε με τον άλλο κύκλο σφολιάτας. Πιέζουμε με τα χέρια μας περιμετρικά για να κολλήσουν τα φύλλα μεταξύ τους.
- Με ένα ποτήρι 5-6 εκ. πιέζουμε το κέντρο του κύκλου ώστε να σχηματίζουμε ένα μικρότερο κυκλικό κομμάτι. Κόβουμε περιμετρικά 16 κομμάτια και στριφογυρίζουμε το κάθε κομμάτι ξεχωριστά.
- Αλείφουμε με τον υπόλοιπο κρόκο και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Για τη γκανάς
- Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια, την κρέμα γάλακτος, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 2 λεπτά.
Για τη σύνθεση
- Κόβουμε το κεντρικό κομμάτι και το τρώμε!
- Βάζουμε στο κέντρο το μπολ με τη γκανάς και σερβίρουμε.
Πηγή κειμένου:
akispetretzikis.gr