Κυριακή 28 Απριλίου 2024 -

Σας περίσσεψε ψάρι; Κάντε το κροκέτες για όλη την οικογένεια!



Συστατικά

Για τις κροκέτες

300 γρ. ψάρια της αρεσκείας σας χωρίς κόκκαλο και πέτσα ψημένα ή τηγανητά
2 κ.σ. τυρί κρέμα
1 λάιμ σε ξύσμα και χυμό
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι

Για το πανάρισμα

300 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
200 γρ. αλεύρι
3 αυγά
σπορέλαιο για το τηγάνισμα
μαγιονέζα, για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

-Καθαρίζουμε καλά τα ψάρια μας από δέρμα και κόκκαλα.
-Έπειτα βάζουμε το κρέας σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για τις κροκέτες.
-Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
-Με ελαφρά βρεγμένα χέρια πλάθουμε κροκέτες από το μείγμα σε σχήμα της αρεσκείας μας και τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι που το έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
-Βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες.
-Αν θέλουμε μετά, αφού παγώσουν καλά, μπορούμε να τις βάλουμε σε ένα μπολ ή σε ένα σακουλάκι και να τις διατηρήσουμε για 1-2 μήνες στην κατάψυξη ώστε να τις ετοιμάσουμε όταν τις χρειαστούμε.
-Βγάζουμε τις κροκέτες από την κατάψυξη και τις πανάρουμε περνώντας τες πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και έπειτα από τη φρυγανιά.
-Τις τηγανίζουμε σε ένα πλατύ ρηχό τηγάνι που έχουμε βάλει 2 εκ. σε ύψος σπορέλαιο και το έχουμε φέρει στους 180° C, τις στραγγίζουμε σε αρκετό χαρτί κουζίνας ώστε να φύγουν τα πολλά λάδια και σερβίρουμε με μαγιονέζα.

Tip
Ωραία ψάρια για τη συνταγή ειναι ο σολομός και το λαβράκι!