31
Ιανουαρίου
2017
- 14:30
Τελευταία τροποποίηση στις 31 Ιανουαρίου, 2017 - 14:33
Υλικά για 2-4 άτομα
- 1 φιλέτο κοτόπουλο στη σχάρα
- 1 ματσάκι ρόκα (τα τρυφερά φύλλα)
- ½ αγγούρι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά σούπας μπαλσάμικο
- ½ κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Παίρνετε το μπλέντερ και βάζετε μέσα 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, μπαλσάμικο, ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
- Χτυπάτε τα υλικά και με αυτό τον τρόπο φτιάχνετε τη σος για τη σαλάτα.
- Στη συνέχεια βάζετε το φιλέτο κοτόπουλου στη σχάρα με λίγο αλάτι και πιπέρι και το ψήνετε γυρνώντας το στη διάρκεια του ψησίματος και από τις δύο πλευρές.
- Μόλις ροδίσει καλά και είναι έτοιμο, το βγάζετε και το αφήνετε λίγο να κρυώσει.
- Διαφορετικά ψήνετε το κοτόπουλο στον φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα για 15 λεπτά.
- Όταν κρυώσει το κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες.
- Παίρνετε το ½ αγγούρι και το κόβετε σε φέτες κατά μήκος.
- Τις βάζετε σε ένα μπολ και τις αλατίζετε. Τις αφήνετε για 15 λεπτά και στη συνέχεια τις ξεπλένετε με κρύο νερό.
- Σερβίρετε σε πιάτο βάζοντας στη μέση τα φρέσκα φύλλα ρόκας, τις φέτες κοτόπουλου, το αγγούρι και περιχύνετε τη σαλάτα με τη σος.