6
Ιουλίου
2017
- 14:09
Τελευταία τροποποίηση στις 6 Ιουλίου, 2017 - 14:09
Υλικά για 4 άτομα
- 300 γρ. σαλάτα πράσινη ανάμεικτη (ρόκα, μάσα, λόλο ρόσο, τροκαντέρο, φριζέ)
- 300 γρ. μανιτάρια champignon deParis
- 100 γρ. τυρί ελληνικό
- 20 κάστανα ψημένα
- 1 μήλο κίτρινο
- 100 γρ. καρυδόψιχα
- 1 κ.σ. από μαϊντανό, σχοινόπρασο και μέντα ψιλοκομμένα
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 20 γρ. βούτυρο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 2 κ.σ. ξύδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Παίρνουμε το μήλο και το κόβουμε σε κυβάκια μαζί με τη φλοίδα περνώντας το με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσει.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη σαλάτα, το μήλο, τα μυρωδικά (μαϊντανό, σχοινόπρασο, μέντα), το τυρί και τα καρύδια και ανακατεύουμε.
- Παίρνουμε τα μανιτάρια, τα κόβουμε σε μικρές φέτες και τα σοτάρουμε με το βούτυρο σε ένα τηγάνι μαζί με τα κάστανα.
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι τα μανιτάρια να πιούν τα υγρά τους.
- Βάζουμε στη σαλάτα μας ελαιόλαδο και ξύδι και προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα κάστανα.