Τετάρτη 01 Ιανουαρίου 2025 -

Σαλάτα με φακές και αυγά



Δεν ξέρετε τι να κάνετε τα κόκκινα αυγά που περίσεψαν από το Πάσχα; Να μία πολύ νόστιμη και ελαφριά σαλάτα που θα σας χορτάσει και θα σας αποτοξινώσει

 

Συστατικά
150 γρ. μαύρες φακές
150 γρ. πορτοκαλί φακές
1 σκ. σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
2 αυγά
1 χούφτα ρόκα
1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λωρίδες
πιπέρι
1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
100 γρ. τοματίνια, κομμένα στη μέση
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης
Βράζουμε τις φακές, με το σκόρδο και το φύλλο δάφνης μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 20-25 λεπτά. Δέκα λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε αλατοπίπερο. Τις σουρώνουμε, αφαιρούμε το σκόρδο και τη δάφνη και τις αφήνουμε στην άκρη.
Βράζουμε τα αυγά σε μία κατσαρόλα για 6 λεπτά.
Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τα βάζουμε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό.
Ξεφλουδίζουμε τα αυγά και τα αφήνουμε και αυτά στην άκρη.
Σε ένα μπολ ή βαθύ πιάτο προσθέτουμε τις φακές, τη ρόκα, τα κρεμμύδια, το πιπέρι, το ξίδι και ανακατεύουμε καλά.
Κόβουμε τα αυγά στην μέση και τα προσθέτουμε πάνω από τη σαλάτα μας μαζί με τα τοματίνια.
Τέλος πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο.