15
Δεκεμβρίου
2018
- 11:20
Τελευταία τροποποίηση στις 15 Δεκεμβρίου, 2018 - 11:21
Υλικά για 4 άτομα
Για το μείγμα του κιμά
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, άπαχο
- 300 γρ. χοιρινό κιμά, άπαχο
- 4 φέτες πάριζα, ψιλοκομμένες
- 1 αβγό
- 80 γρ. ψωμί, μπαγιάτικο
- 2 κ.σ. φρυγανιά, τριμμένη
- 2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
- 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
- 100 γρ. φύλλα σπανάκι χωρίς τον μίσχο, πλυμένα
- 1 βάζο ψητές κόκκινες πιπεριές των 500 ml, ξεπλυμένες και κομμένες σε μικρά καρέ
Εκτέλεση
- Αρχικά ρίχνετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το μείγμα του κιμά και τα ζυμώνετε για 10 λεπτά.
- Απλώνετε στον πάγκο διπλή μεμβράνη και βάζουμε το μείγμα του κιμά επάνω στη μεμβράνη, δίνοντάς του παραλληλόγραμμο σχήμα, περίπου 20 x 30 εκ.
- Στρώνετε τα φύλλα του σπανακιού επάνω στον κιμά, ώστε να τον καλύψουν. Απλώνετε και την κόκκινη πιπεριά ομοιόμορφα.
- Τυλίγετε το ρολό, από τη φαρδιά πλευρά, με τη βοήθεια της μεμβράνης.
- Γυρίζετε τη μεμβράνη στις άκρες σαν καραμέλα, για να φορμάρει καλύτερα το ρολό, και φυλάτε στο ψυγείο για 1 ημέρα.
- Την επομένη προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Aπλώνετε μια λαδόκολλα επάνω σε ένα αλουμινόχαρτο.
- Βγάζετε το ρολό από το ψυγείο και αφαιρείτε τη διάφανη μεμβράνη.
- Τυλίγετε το ρολό με τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο, το τοποθετείτε σε ένα ταψί και ψήνετε για 1 ώρα και 15 λεπτά.
- Αφήνετε να κρυώσει λίγο, ξετυλίγετε και σερβίρετε περιχύνοντας με το ζουμί του.