Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2024 -

Ρολό κιμά με σπανάκι και πιπεριά



Υλικά για 4 άτομα

Για το μείγμα του κιμά

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, άπαχο
  • 300 γρ. χοιρινό κιμά, άπαχο
  • 4 φέτες πάριζα, ψιλοκομμένες
  • 1 αβγό
  • 80 γρ. ψωμί, μπαγιάτικο
  • 2 κ.σ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

  • 100 γρ. φύλλα σπανάκι χωρίς τον μίσχο, πλυμένα
  • 1 βάζο ψητές κόκκινες πιπεριές των 500 ml, ξεπλυμένες και κομμένες σε μικρά καρέ

 

 
 
 

Εκτέλεση

  1. Αρχικά ρίχνετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το μείγμα του κιμά και τα ζυμώνετε για 10 λεπτά.
  2. Απλώνετε στον πάγκο διπλή μεμβράνη και βάζουμε το μείγμα του κιμά επάνω στη μεμβράνη, δίνοντάς του παραλληλόγραμμο σχήμα, περίπου 20 x 30 εκ.
  3. Στρώνετε τα φύλλα του σπανακιού επάνω στον κιμά, ώστε να τον καλύψουν. Απλώνετε και την κόκκινη πιπεριά ομοιόμορφα.
  4. Τυλίγετε το ρολό, από τη φαρδιά πλευρά, με τη βοήθεια της μεμβράνης.
  5. Γυρίζετε τη μεμβράνη στις άκρες σαν καραμέλα, για να φορμάρει καλύτερα το ρολό, και φυλάτε στο ψυγείο για 1 ημέρα.
  6. Την επομένη προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Aπλώνετε μια λαδόκολλα επάνω σε ένα αλουμινόχαρτο.
  7. Βγάζετε το ρολό από το ψυγείο και αφαιρείτε τη διάφανη μεμβράνη.
  8. Τυλίγετε το ρολό με τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο, το τοποθετείτε σε ένα ταψί και ψήνετε για 1 ώρα και 15 λεπτά.
  9. Αφήνετε να κρυώσει λίγο, ξετυλίγετε και σερβίρετε περιχύνοντας με το ζουμί του.