
12 ξερά δαμάσκηνα
15 κάστανα, βρασμένα (όχι παραβρασμένα), καθαρισμένα
200 γρ. μανιτάρια μπράουν ή λευκά
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 μεγάλο καρότο σε φέτες
4 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
3 πορτοκάλια
5-6 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
2 κ.σ. μέλι
2 φλ.τσ. Μαυροδάφνη
1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κανέλα
2 κ.σ. θυμάρι (προτιμάμε το φρέσκο)
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Κόβουμε τα δαμάσκηνα στα 4 και τα βάζουμε, δυο ώρες τουλάχιστον πριν, να μουλιάσουν σε 1 φλ.τσ. Μαυροδάφνη. Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας. Το αλείφουμε με 3-4 κ.σ. μουστάρδα, το αλατίζουμε ελαφρά ( υπολογίζοντας ότι η μουστάρδα έχει ήδη αλάτι), το τυλίγουμε πρόχειρα σε ρολό και το αφήνουμε εκτός ψυγείου, όσο ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Θρυματίζουμε με το χέρι τα κάστανα σε χοντρά κομμάτια και κόβουμε τα μανιτάρια σε φετάκια. Σε βαρύ, αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το καρότο, για 3'-4'. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε για 2'-3'. Προσθέτουμε τα κάστανα, τα δαμάσκηνα στραγγισμένα, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε ακόμα 3΄-4'. Σβήνουμε με το κρασί από τα δαμάσκηνα και λίγο ακόμα (συνολικά 1/2 φλ.τσ.) και αφήνουμε να το πιει τελείως. Αποσύρουμε τη γέμιση από τη φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι και ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι.