Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2025 -

Ριζότο με χταπόδι



Υλικά
400 γραμμάρια χταπόδι
320 γραμμάρια ρύζι
2 σκελίδες σκόρδου
Φρέσκο ​​μαϊντανό
40 γραμμάρια πελτέ ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Φλούδα από ένα λεμόνι

Εκτέλεση
Βράζουμε το χταπόδι σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά μαζί με τη φλούδα από το λεμόνι. Όταν περάσουν τα 20 λεπτά αφαιρούμε τα πλοκάμια σε μικρά κομμάτια και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το μαϊντανό. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο λάδι και προσθέτουμε το σκόρδο, μαϊντανό και τον πελτέ ντομάτας. Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά και στη συνέχει προσθέτουμε το χταπόδι μαζί με το ρύζι ανακατεύοντας συνέχεια. Στο τέλος ρίχνουμε λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε.