Τρίτη 04 Μαρτίου 2025 -

Ριγανάτο αρνί κατσαρόλας



Ένα εύκολο και πεντανόστιμο πιάτο για να μαζέψετε όλη την οικογένεια στο τραπέζι.

Υλικά συνταγής:

1 μπουτάκι αρνίσιο σε μερίδες
6-8 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
4-5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
χυμό 2-3 λεμονιών
2 κ.σ. ρίγανη
1 κ.γ. θυμάρι
3/4 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μερίδες το κρέας . Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε καυτό λάδι στη φριτέζα μας για 5 λ περίπου ή μέχρι να κάνουν μια κρούστα εξωτερικά, να θωρακιστούν και να μη διαλυθούν κατά τη βράση. Τις βγάζουμε και τις στραγγίζουμε.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το αρνί και το σοτάρουμ, σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσει και ροδίσει καλά απ” όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε ζεστό νερό που σχεδόν να το σκεπάζει και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει για 1 ώρα και 15 λ περίπου.

Πριν κατεβάσουμε το φαγητό από τη κατσαρόλα θα προσθέσουμε το λεμόνι. Το φαγητό μας θα πρέπει να πιεί όλο το νερό για να χυλώσει και να μείνει με το λάδι του. Αν όχι μπορούμε να πήξουμε τη σάλτσα με λίγο αλεύρι ή κορν φλάουερ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό.