
Η υπογραφή της Νίνας Φλορ, συζύγου του Φιλίππου Ντε Γκρες, με τον τίτλο “Πριγκίπισσα της Ελλάδας”, προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις, προκαλώντας την ανάγκη για απάντηση από τον Παύλο Ντε Γκρες. Όλα ξεκίνησαν όταν η Νίνα Φλορ έκανε μια ανάρτηση στα social media σχετικά με την ετήσια έκθεση του πολυτελούς εξωτικού θέρετρου στη Μοζαμβίκη, το οποίο ανήκει στην ίδια.
Η απάντησή του ήταν λιτή και αφοπλιστική: «Δεν είναι αυτές συζητήσεις για να κάνουμε αυτή τη στιγμή. Είμαστε γεννημένοι έτσι, είμαστε παντρεμένοι έτσι, εδώ στην Ελλάδα όμως είμαι Ντε Γκρες.»
Η Νίνα Φλορ και η οικογενειακή σύνδεση με τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο
Η Νίνα Φλορ, η οποία είναι Ελβετή εκατομμυριούχος, έχει παντρευτεί τον Φίλιππο Ντε Γκρες, τον μικρότερο γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Το ζευγάρι παντρεύτηκε στη Μητρόπολη Αθηνών το 2021, και από τότε μοιράζεται τη ζωή του ανάμεσα στην Αθήνα και το Λονδίνο.
Στην Ελλάδα, η Νίνα και ο Φίλιππος αγόρασαν το 2022 ένα διαμέρισμα επί της οδού Ηρώδου του Αττικού. Παρά το γεγονός ότι οι Ντε Γκρες απέκτησαν ελληνικό επίθετο, φαίνεται ότι η Νίνα Φλορ προτιμά να χρησιμοποιεί τον τίτλο της «Πριγκίπισσα». Μάλιστα, με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο, η Wikipedia την αναφέρει ως «Πριγκίπισσα Νίνα της Ελλάδας και της Δανίας», ενώ στην επίσημη ιστοσελίδα του ξενοδοχείου που διαθέτει στη Μοζαμβίκη, ένα αφιέρωμα τη χαρακτηρίζει με τον βασιλικό τίτλο.
Το ζευγάρι έχει απογοητεύσει πολλούς, καθώς δεν παρευρέθηκε στον γάμο του μεγαλύτερου αδελφού του Φίλιππου, Νικόλαου, με τη Χρυσή Βαρδινογιάννη. Ο γάμος, ο οποίος τελέστηκε στις 8 Φεβρουαρίου στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά στην Πλάκα, δεν είχε τη συμμετοχή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι βρισκόταν εκείνη την περίοδο στη Νέα Υόρκη, με αρκετούς να θεωρούν ότι η απουσία τους οφειλόταν στο γεγονός ότι διατηρούν πολύ στενές φιλικές σχέσεις με την πρώην σύζυγο του Νικόλαου, Τατιάνα Μπλάτνικ, με την οποία ο Νικόλαος είχε 14 χρόνια γάμου.