8
Αυγούστου
2015
- 15:35
Τελευταία τροποποίηση στις 8 Αυγούστου, 2015 - 15:36

Ψητό μαροκινό κοτόπουλο. Ας πάμε ένα ταξιδάκι στο Μαρόκο…
Υλικά:
- ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
- 2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο κύμινο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμάς
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
- 4 χωρίς κόκαλα και πέτσα στήθη κοτόπουλου
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε το λάδι, τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, το κόλιαντρο, το σκόρδο, την πάπρικα, το κύμινο, αλάτι, κουρκουμάς και πιπέρι καγιέν στο μπλέντερ.
- Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
- Τρίβουμε το μείγμα και στις δύο πλευρές του στήθους κοτόπουλου και το αφήνουμε για 30 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μέτρια φωτιά.
- Ψήνουμε το κοτόπουλο 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθεί.
Πηγή κειμένου:
Mary mary