Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2024 -

Ψαρονέφρι με σάλτσα κρασιού



Υλικά για 2-4 άτομα

  • 3 κομμάτια ψαρονέφρι, κομμένα σε τέσσερα κομμάτια
  • 150 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 3 αγγουράκια τουρσί κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κάπαρη
  • 1 φλιτζάνι του καφέ κρέμα γάλακτος
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • 2 κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
  • Πιπέρι (καλό είναι να έχουμε ένα μείγμα από διάφορα πιπέρια)
  • Θυμάρι
  • Ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

  1. Πιέζουμε τα κομμάτια από το ψαρονέφρι ώστε να ανοίξουν και να απλώσουν λίγο. Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
  2. Ρίχνουμε τα κομμάτια κρέατος στο τηγάνι και τα ψήνουμε και από τις δύο πλευρές χαμηλώνοντας την φωτιά. Όταν αρχίζουν και ροδίζουν, τότε αλατίζουμε.
  3. Στη συνέχεια βάζουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού, τα μανιτάρια ψιλοκομμένα, τα αγγουράκια τουρσί, 2 κουταλάκια του γλυκού κάπαρη, το μείγμα από τα πιπέρια, 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και τέλος το μισό λευκό κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα για περίπου 10 λεπτά.
  4. Όταν είναι έτοιμο το ψαρονέφρι, το βάζουμε σε πιάτο.
  5. Στο τηγάνι φροντίζουμε να μείνει λίγη σάλτσα και προσθέτουμε το υπόλοιπο λευκό κρασί ώστε να δέσει. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ρίχνουμε τη σάλτσα στο ψαρονέφρι και σερβίρουμε.