15
Φεβρουαρίου
2016
- 17:42
Τελευταία τροποποίηση στις 15 Φεβρουαρίου, 2016 - 17:43
Υλικά για 2-4 άτομα
- 3 κομμάτια ψαρονέφρι, κομμένα σε τέσσερα κομμάτια
- 150 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 3 αγγουράκια τουρσί κομμένα σε ροδέλες
- 2 κουταλάκια του γλυκού κάπαρη
- 1 φλιτζάνι του καφέ κρέμα γάλακτος
- 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
- 2 κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
- Πιπέρι (καλό είναι να έχουμε ένα μείγμα από διάφορα πιπέρια)
- Θυμάρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Πιέζουμε τα κομμάτια από το ψαρονέφρι ώστε να ανοίξουν και να απλώσουν λίγο. Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
- Ρίχνουμε τα κομμάτια κρέατος στο τηγάνι και τα ψήνουμε και από τις δύο πλευρές χαμηλώνοντας την φωτιά. Όταν αρχίζουν και ροδίζουν, τότε αλατίζουμε.
- Στη συνέχεια βάζουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού, τα μανιτάρια ψιλοκομμένα, τα αγγουράκια τουρσί, 2 κουταλάκια του γλυκού κάπαρη, το μείγμα από τα πιπέρια, 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και τέλος το μισό λευκό κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα για περίπου 10 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμο το ψαρονέφρι, το βάζουμε σε πιάτο.
- Στο τηγάνι φροντίζουμε να μείνει λίγη σάλτσα και προσθέτουμε το υπόλοιπο λευκό κρασί ώστε να δέσει. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι ρίχνουμε τη σάλτσα στο ψαρονέφρι και σερβίρουμε.