Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 -

Πίτσα με 4 τυριά



Πίτσα με 4 τυριά. Απολαυστική…

Ζύμης πίτσας:

Υλικά:

  • 3 3/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις συν περισσότερο για τη διαμόρφωση της ζύμης
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι της θάλασσας
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
  • 1,5 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγιά σε ένα μεσαίο μπολ. Ενώ ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, προσθέτουμε σταδιακά 1,5 φλιτζάνι νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Ανακατεύουμε τη ζύμη απαλά με τα χέρια μας για να σχηματίσουμε μία μπάλα. Την μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο καθαρό μπολ. Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη σε θερμοκρασία δωματίου σε ένα μέρος χωρίς ρεύματα αέρος μέχρις ότου η επιφάνεια της είναι καλυμμένη με μικροσκοπικές φυσαλίδες και η ζύμη έχει διπλασιαστεί σε μέγεθος, περίπου 18 ώρες.
  2. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας. Απαλά την ανοίγουμε σε ένα ορθογώνιο. Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 ίσα μέρη. Δουλεύοντας με ένα κομμάτι την φορά πλάθουμε την ζύμη σε μία μπάλα. Πασπαλίζουμε τις μπάλες ζύμη με αλεύρι.
  3. Αφήνουμε την ζύμη, καλυμμένη με πλαστικό περικάλυμμα ή μια υγρή πετσέτα κουζίνας, μέχρι να μαλακώσει, περίπου 1 ώρα.
  4. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας ώρας της ξεκούρασης της ζύμης, προετοιμάζουμε τον φούρνο: Βάζουμε μία σχάρα στη μέση του φούρνου και τον ζεσταίνουμε, στους 260°C. Δουλεύοντας με 1 μπάλα ζύμης την φορά, την πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με αλεύρι και την βάζουμε πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας. Ανοίγουμε την ζύμη σε ένα δίσκο 25 εκατοστών.

Πίτσα με 4 τυριά:

Υλικά:

  • 1 μπάλα ζύμης για πίτσα
  • 1/3-1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σπόρους μάραθου, θρυμματισμένο
  • 1/4 φλιτζανιού τριμμένη μοτσαρέλα
  • 1/4 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/4 φλιτζανιού τυρί μπρι, θρυμματισμένο
  • 1/4 φλιτζανιού τυρί ρικότα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • κόκκινο πιπέρι, για σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε μία σχάρα στην μέση του φούρνου και τον προθερμαίνουμε στους 260°C.
  2. Ελαφρώς λαδώνουμε ένα τηγάνι από χυτοσίδηρο και ελαφρώς το πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο, αν θέλουμε. Ανοίγουμε την ζύμη σε ένα δίσκο. Απλώνουμε από πάνω τη σάλτσα σχεδόν μέχρι τα άκρα και πασπαλίζουμε με σπόρους μάραθου και σκόρδο. Απλώνουμε από πάνω τα τυριά. Πασπαλίζουμε με μια γενναιόδωρη ποσότητα πιπεριού και το βάζουμε στον φούρνο. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά ή έως ότου η κρούστα φουσκώσει και γίνει τραγανή.
Πηγή κειμένου: 

Mary mary