Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2024 -

Πατατοσαλάτα με σπαράγγια και αυγό



Υλικά συνταγής

  • 2-3 πατάτες
  • μισό ματσάκι σπαράγγια
  • 2 αυγά
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1-2 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • αλάτι
  • μπόλικο πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα τους. Παράλληλα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τα αυγά μας να βράσουν.
  2. Όταν είναι έτοιμες οι πατάτες μας, τις αφαιρούμε από την κατσαρόλα, τις κόβουμε σε κύβους και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
  3. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε, όσο οι πατάτες μας είναι ζεστές.
  4. Κόβουμε 2 εκατοστά από τη βάση των σπαραγγιών και ξεφλουδίζουμε με το peeler το σκληρό μέρος (περίπου 1/3 του σπαραγγιού). Στη συνέχεια, τα πλένουμε και τα κόβουμε στη μέση.
  5. Βάζουμε τα κάτω μισά σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε και τα τρυφερά μέρη και τα αφήνουμε για 1 λεπτό ακόμη. Αφαιρούμε τα σπαράγγια και τα βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό. Έπειτα, τα στραγγίζουμε, τα κόβουμε πάλι στη μέση.
  6. Προσθέτουμε στο μπολ με τις πατάτες τα σπαράγγια. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, καθαρίζουμε τα αυγά μας, τα κόβουμε σε φέτες και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μπολ.
  7. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.