12
Μαΐου
2016
- 17:00
Τελευταία τροποποίηση στις 12 Μαΐου, 2016 - 17:01
Υλικά συνταγής
- 2-3 πατάτες
- μισό ματσάκι σπαράγγια
- 2 αυγά
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1-2 λεμόνια (ο χυμός τους)
- αλάτι
- μπόλικο πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα τους. Παράλληλα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τα αυγά μας να βράσουν.
- Όταν είναι έτοιμες οι πατάτες μας, τις αφαιρούμε από την κατσαρόλα, τις κόβουμε σε κύβους και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
- Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε, όσο οι πατάτες μας είναι ζεστές.
- Κόβουμε 2 εκατοστά από τη βάση των σπαραγγιών και ξεφλουδίζουμε με το peeler το σκληρό μέρος (περίπου 1/3 του σπαραγγιού). Στη συνέχεια, τα πλένουμε και τα κόβουμε στη μέση.
- Βάζουμε τα κάτω μισά σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε και τα τρυφερά μέρη και τα αφήνουμε για 1 λεπτό ακόμη. Αφαιρούμε τα σπαράγγια και τα βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό. Έπειτα, τα στραγγίζουμε, τα κόβουμε πάλι στη μέση.
- Προσθέτουμε στο μπολ με τις πατάτες τα σπαράγγια. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, καθαρίζουμε τα αυγά μας, τα κόβουμε σε φέτες και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μπολ.
- Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.