Τετάρτη 08 Μαΐου 2024 -

Πατάτες ογκρατέν



Γρήγορο και εύκολο ογκρατέν με πατάτες χωρίς πολλά υλικά

Υλικά

 

  1. 5-6 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
  2. 1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
  3. 1 κρέμα γάλακτος (200 γραμ.)
  4. 1 αυγό
  5. φέτες κασέρι ή Gouda τριμμένο ή σε
  6. μπέικον σε κομματάκια
  7. αλάτι-πιπέρι

Οδηγίες 


  1. Στρώνουμε τις πατάτες σε ταψάκι Νο 28 (εγώ χρησιμοποιώ ταψάκι σιλικόνης, αν δεν έχετε λαδώνετε το ταψάκι σας ελαφρά) αφού τις έχω αλατοπιπερώσει. Ανάμεσα στις στρώσεις από τις πατάτες ρίχνουμε το κασέρι ή το Gouda και το μπείκον. Ανακατεύουμε το γάλα με την κρέμα και το αυγό και περιχύνουμε τις πατάτες. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά και ξεσκέπαστο για άλλα 30 λεπτά.