Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2024 -

Πανεύκολη ζύμη για πίτσα μόνο με γιαούρτι και αλεύρι!



Πανεύκολη ζύμη για πίτσα με 2 μόνο υλικά...
Αυτή η απλή ζύμη μετατρέπεται σε μία τσιχλωτή και αφράτη κρούστα, χωρίς ίχνος από την αψιά γεύση του γιαουρτιού.

Συνολικός χρόνος: 27 λεπτά

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 12 λεπτά

Μερίδες: 6 – 8

Υλικά για τη ζύμη για πίτσα

1 1/4 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κούπα άπαχο γιαούρτι

Εκτέλεση για τη ζύμη για πίτσα

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Στο μεταξύ, ανακατέψτε το αλεύρι με το γιαούρτι.

2. Ρίξτε λίγο επιπλέον αλεύρι στο τραπέζι ή σε όποια επιφάνεια σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε για να ζυμώσετε τη ζύμη. Τοποθετήστε την μπάλα της ζύμης επάνω, ζυμώνοντας με τα χέρια σας. Αν κολλάει στα χέρια σας, πασπαλίστε λίγο επιπλέον αλεύρι. Ζυμώστε για περίπου 8-10 λεπτά, μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη, που θα τη νιώθετε σαν Play Doh, αλλά με μεγάλη ελαστικότητα.

3. Απλώστε τη ζύμη σε ένα ευθυγραμμισμένο φύλλο ψησίματος, μέχρι να έχει πάχος περίπου μισό εκατοστό ή λίγο παραπάνω και στη συνέχεια καλύψτε το με σάλτσα ντομάτας, κίτρινο τυρί και άλλα καλούδια της επιλογής σας.

4. Ψήστε για 10-12 λεπτά ή έως ότου η κρούστα έχει φουσκώσει και έχει αποκτήσει ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα και το σύνολο των τυριών έχει λιώσει.