Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2025 -

ζύμη



Σπιτική pizza Margherita εύκολα και γρήγορα

Η pizza Margherita είναι μια κλασσική ναπολιτάνικη πίτσα, γαρνιρισμένη με ντομάτα, μοτσαρέλα, βασιλικό, αλάτι και λάδι.

Υλικά

1 έτοιμο φύλλο για πίτσα
1/2 φλιτζάνι έτοιμη σάλτσα ναπολιτάνα
2 τομάτες ώριμες, κομμένες σε ροδέλες
200 γρ. μοτσαρέλα σκληρή, κομμένη σε ροδέλες
λίγο ελαιόλαδο
5 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού



Βρετανία: Ετοιμάζουν νέο τύπο λευκού ψωμιού – Πότε θα το βρίσκουμε στα ράφια των σούπερ μάρκετ

Οι επιστήμονες στη Βρετανία θέλουν να δημιουργήσουν ένα νέο τύπο ψωμιού ο οποίος θα είναι υγιεινός όπως το ολικής άλεσης, αλλά θα μοιάζει και θα έχει τη γεύση του λευκού.

Σύμφωνα με το BBC το έργο χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση για να βελτιώσει τα οφέλη των βρετανικών τροφίμων για την υγεία.



4 χρυσά μυστικά για σίγουρη επιτυχία στις σπιτικές κρέπες

Μπορεί να έχει την κακή φήμη της «θερμιδικής βόμβας», παρόλα αυτά κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη νοστιμιά της κρέπας!



Ποντιακή... κις λορέν με κιντέατα και μπέικον!

Ο νεαρός σεφ Σάββας Καρίπογλου δημιουργεί με μια ποντιακής εμπνεύσεως κις λορέν! Και ως καλός Πόντιος που είναι, επέλεξε ως βασικό υλικό τα ταπεινά και ωφέλιμα κιντέατα, δηλαδή τις τσουκνίδες.

ΥΛΙΚΑ
για τη ζύμη



Αφράτη σπιτική πίτσα με χειροποίητη ζύμη

Σπιτική πίτσα με λεπτή ζύμη και υλικά που υπάρχουν στο σπίτι μας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στην προθέρμανση του φούρνου, που θα πρέπει να έχει προετοιμαστεί 20 λεπτά πριν βάλουμε μέσα την πίτσα και να είναι στους 230 βαθμούς.



Αφράτη σπιτική πίτσα με χειροποίητη ζύμη

Σπιτική πίτσα με λεπτή ζύμη και υλικά που υπάρχουν στο σπίτι μας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στην προθέρμανση του φούρνου, που θα πρέπει να έχει προετοιμαστεί 20 λεπτά πριν βάλουμε μέσα την πίτσα και να είναι στους 230 βαθμούς.